MY KTEO

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τέλος τα κινητά στις τάξεις με την απειλή αποβολής


 Το Υπουργείο Παιδείας εντός των επόμενων ημερών δρομολογεί την αυστηροποίηση του ποινολογίου αναφορικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές σε όλους τους χώρους των σχολείων και ταυτόχρονα επαναφέρει το μέτρο της 5ημερης αποβολής καθώς και τη διευκόλυνση της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος για τους θύτες bullying.

Η συστηματική και ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγορευτικό, οδηγεί στην καθιέρωση κλιμακωτού ποινολογίου για τους παραβάτες. Τα απανωτά περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού που έχουν πυροδοτηθεί από τη χρήση κινητών εντός των τάξεων και εν ώρα μαθήματος έχουν οδηγήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβει δράση και να ενεργοποιήσει νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου εξετάζουν διεξοδικά το πλαίσιο του ποινολογίου που θα συνοδεύει τους παραβάτες μαθητές που αγνοούν επιδεικτικά την απαγόρευση των κινητών. Τις τελευταίες μέρες γίνονται έντονες διεργασίες καθώς η ηγεσία του Υπουργείου θέλει να είναι σίγουρη ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στους παραβάτες ιδίως Γυμνασίων και Λυκείων ηχηρό μήνυμα ότι η ανοχή στη χρήση κινητών εντός σχολείων τελειώνει οριστικά και η συμμόρφωση είναι μονόδρομος.

 Πιάστηκες με κινητό στην τάξη; Θα πέφτει αποβολή

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου όταν βρεθεί στην κατοχή μαθητή είτε εν ώρα διαλείμματος είτε εν ώρα μαθήματος κινητό τηλέφωνο, ο εκπαιδευτικός καλείται να τον τιμωρήσει αυτόματα με ωριαία αποβολή. Αν πιαστεί για δεύτερη φορά τότε θα τιμωρηθεί με ημερήσια αποβολή. Το μέτρο της ημερήσιας αποβολής θα ενεργοποιείται και για όσους μαθητές ενώ έχουν τιμωρηθεί για την κατοχή κινητού, συνεχίζουν να αδιαφορούν για την απαγόρευση. Παράλληλα στο τραπ΄έζι των συζητήσεων έχει πέσει και το ενδεχόμενο να προβλέπεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής παράδοσης των κινητών τηλεφώνων καθημερινά στο σχολείο με την έναρξη του μαθήματος, προληπτικά, για να αποτραπεί η μη επιτρεπόμενη χρήση τους.

 5ημερη αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για θύτες bullying

Με 5ημερη αποβολή και αυτόματη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος θα τιμωρούνται όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. H επιβολή αυτής της αυστηρής ποινής επιστρατεύεται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα φαινόμενα bullying που δίχως υπερβολή αποτελούν μάστιγα για το ελληνικό σχολείο.