MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Στο... περίμενε ακόμα οι προσληφθέντες 13 μήνες μετά


Σε κενό αέρος εξακολουθούν να βρίσκονται οι 14.800 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (2Γ/2022) ο οποίος έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2023 για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου ωστόσο 13 μήνες μετά ουδείς έχει προσληφθεί.

Γράφει η Ειρήνη Μιλή

Tο πλέον δυσάρεστο είναι ότι άρχισε να προαναγγέλλεται ο επόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ! «Εφόσον αποφασίστηκε η διενέργεια του  για την πλήρωση των χιλιάδων ελλείψεων στις υπηρεσίες του δημοσίου και εφόσον ακολουθήθηκε η αξιοκρατική γραπτή διαδικασία δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γι ΄αυτήν την καθυστέρηση. Και φυσικά δεν έχει καμία λογική να ετοιμάζεται νέος γραπτός διαγωνισμός. Αφού δεν προχώρησαν στις δικές μας προσλήψεις με ποια αιτιολογία θα αποφασίσουν τις επόμενες;» αναρωτιέται στο Dnews η επιτυχούσα Μυριάνθη Μουσά.
 
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των νέων αυτών ανθρώπων, οι 12.690, είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών και μεταπτυχιακών τίτλων (κατηγορία ΠΕ) και 2.140 κατέχουν τίτλους ανώτερης εκπαίδευσης (κατηγορία  ΤΕ). 

Μέχρι σήμερα έχουν προβεί σε πλήθος συναντήσεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων ενώ πλείστες είναι και οι ερωτήσεις που έχουν  υποβληθεί στη Βουλή από βουλευτές όλων των κομμάτων. Από τις απαντήσεις που λαμβάνουν προκύπτει ότι δεν υπάρχει  χρονοδιάγραμμα προσλήψεων κι ότι θα προσληφθεί 1 στους 3 και εάν… «Τότε γιατί μας θεωρούν επιτυχόντες;» απορεί η κ. Μουσά. Επόμενο στάδιο, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν είναι η προσφυγή αυτών των ανθρώπων στα δικαστήρια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πριν από λίγο καιρό έγινε η πρωτη προκήρυξη διαγωνισμού στο δημόσιο και αφορούσε την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ). Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ συμμετείχαν στο διαγωνισμό όμως ακόμα δεν τους έχουν ενημερώσει παρά το γεγονός ότι για τη θέση αυτή απαιτείται μεγάλης διαρκείας εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, «όλοι εμείς οι επιτυχόντες του διαγωνισμού που λάβαμε μέρος στις εξετάσεις της ΥΠΑ, που ήταν για εμάς ένα όνειρο ζωής, δεν ζητάμε το διορισμό μας σαν χάρη. Ζητάμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία! Θέλουμε να μάθουμε γιατί δεν είμαστε ικανοί να υπηρετήσουμε στην Υπηρεσία. Ζητούμε να μάθουμε γιατί ανέβηκε η βάση στην πρακτική δοκιμασία και γιατί δεν δημοσιεύτηκαν οι βαθμολογίες μας. Στερηθήκαμε της ευκαιρίας να κριθούμε στο αν είμαστε ικανοί για την υπεύθυνη θέση του  Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας, μέσα από την αυστηρή διαδικασία της εκπαίδευσης, μέσα από τη διαδικασία που αναδεικνύει στην πράξη αν είμαστε ικανοί, και όχι κατά τον τύπο και όχι χωρίς να ξέρουμε το πως και το γιατί».



dnews.gr