MY KTEO

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Πανελλαδική – πανεργατική απεργία 17 Απρίλη απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο


Όλοι στον αγώνα

            για αυξήσεις στους μισθούς και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας

            για άμεσα μέτρα εναντία στην ακρίβεια

            για να νικήσει ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

            για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς

            για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Παίρνουμε τη σκυτάλη από την Απεργία της 28ης Φλεβάρη που εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του αφού εξελίσσεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι τις απολύσεις για να μπουν στα προγράμματα ανεργίας. Αυτός ο εκβιασμός έπεσε στο κενό, κάτω απ’ τη σθεναρή στάση όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, την επιτυχία των μεγάλων τους κινητοποιήσεων, των Γενικών Συνελεύσεων, την αλληλεγγύη που όλοι μας δείξαμε. Για αυτό, καλούμε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα και μαχητική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Οι αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα στα πτηνοσφαγεία της Εύβοιας και σε άλλους χώρους δουλειάς για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων είναι πραγματικά ελπιδοφόροι.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να τους χειραγωγήσουν.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης που ανακοίνωσε την απαράδεκτη πολιτική της απόφαση να κρατήσει τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 830€ είναι πρόκληση! Καταδικάζει την πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 706€ καθαρά το μήνα, όταν το κόστος ζωής έχει διπλασιαστεί! Είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο κύριος Μητσοτάκης ότι «αυτά μπορεί να δώσει η κυβέρνηση» για να μη διαταραχθεί η «ανάπτυξη», όταν τα κέρδη προ φόρων των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων, το 2022 στη χώρα μας, προσέγγισαν το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις. Δίπλα στις δεκάδες νομοθετημένες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και στις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, οι καθηλωμένοι μισθοί παραμένουν το κύριο στοιχείο της εκμετάλλευσής μας και αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν «κανονικότητα» τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους νεκρούς και τους σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, όπως στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, στη SABO S.A και αλλού, επειδή για τους επιχειρηματικούς ομίλους τα μέτρα προστασίας της ζωής μας «κοστίζουν» και «δε βγαίνει γρήγορα η δουλειά», δηλαδή τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι, σε όποιο εργοδότη κι αν δουλεύουν, πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους. Να έρθουν σε επαφή με τα Συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο, να καταγγέλλουν ελλείψεις σε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Δεν ανεχόμαστε να πηγαίνουμε για δουλειά με το φόβο μήπως επιστρέψουμε σπίτια μας σακατεμένοι ή μήπως δεν γυρίσουμε και καθόλου

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε με αποδεκατισμένες δομές Υγείας σε όλη την Εύβοια και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που μέχρι τώρα παρείχε δωρεάν το δημόσιο σύστημα Υγείας, με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Όχι τα κέρδη των λίγων

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, τις Διοικήσεις των Σωματείων, να πάρουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απρίλη, ώρα 10:00πμ, στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το  εισόδημά μας, για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:30πμ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ