MY KTEO

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Χαλκίδα: Παρουσίαση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2023-2024

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις παρουσίασης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στο Αμφιθέατρο της

Περιφερειακής  Ενότητας Ευβοίας από 22 έως 24 Απριλίου. Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών όλης της χρονιάς. Παρουσιάστηκαν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος  2023-2024.






Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων από τα παιδιά που συμμετείχαν στην υλοποίησή τους τόσο στην ευρύτερη σχολική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια και διάχυση.

Η αποτίμηση  από τις εκδηλώσεις κρίνεται πολύ θετική και το  παιδαγωγικό όφελος εξαιρετικά πολύτιμο! Τα παιδιά μέσω της συμμετοχής τους και της εμπλοκής τους στα προγράμματα αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες για τη ζωή τους, μαθαίνουν μ΄ έναν διαφορετικό τρόπο και διοχετεύουν την ενέργειά τους δημιουργικά. Τραγούδι, χορός, επιστήμη, περιβάλλον, κατασκευές, έκφραση, συνεργασίες, πολιτιστική κληρονομιά και πολλά άλλα είναι το προτεινόμενο αντίδοτο στη ενδοσχολική βία που προβάλλεται στα δελτία ειδήσεων ως η μόνη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρουσίασε τα προγράμματα «Αναγνωστική Λέσχη. Ταξίδια στο χαρτί και στο πανί» και «Το θέατρο μας διδάσκει, μας ψυχαγωγεί, μας ενώνει», το Γυμνάσιο Ερέτριας «Οι ταξιδευτές Παρουσιάζουν», το ΓΕΛ Κύμης τα προγράμματα «"Κύμης Αφηγήματα" Από το έκθεμα στη ζωντανή μνήμη» και «Η Τέχνη συναντά τη θάλασσα (αρχαία-νέα Ελληνική λογοτεχνία), την Επιστήμη και το Ανθρώπινο σώμα», το Γυμνάσιο Κύμης το πρόγραμμα «Πολίτης της Κύμης, Πολίτης της Ελλάδας Πολίτης της Ευρώπης» το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τα προγράμματα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος και οι 4 Μάρτυρες του Ρεθύμνου», «Ο σκιτσογράφος Πέτρος Χριστούλιας» και «Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας-Ένα μελίσσι καλλιτεχνικής δημιουργίας» και τέλος το ΕΠΑΛ Ψαχνών παρουσίασε το πρόγραμμα «Το Ηλεκτρονικό μας Μαγκαζίνο» και τη «ρομποτική κατασκευή».

Την Τρίτη 23 Απριλίου το 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρουσίασε τα προγράμματα «Δημιουργώντας τη βιβλιοθήκη μας» και «Χαλκίδα, η πόλη του μυστηρίου!», το Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης «Story map για την κλιματική κρίση στην Εύβοια και άλλες ιστορίες», το ΓΕΛ Βασιλικού τα προγράμματα «Οδική ασφάλεια», «Γεωκεντρικό-Ηλιοκεντρικό : Τα δύο συστήματα του κόσμου» και «Υπολογισμός της Πολικής και Ισημερινής Περιφέρειας της Γης με την μέθοδο του Ποσειδωνίου», το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας τα προγράμματα «Γνωρίζουμε τις κλίσεις μας και σχεδιάζουμε τα επαγγελματικό μας βήματα» και «Το αισθητικό δάσος της Δίρφυος», Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Γουβών το «Ακραία καιρικά φαινόμενα», το ΓΕΛ Βαθέος τα προγράμματα «Εθελοντισμός και αξίες της ζωής μέσα από το παιχνίδι» και «Φρούριο Καράμπαμπα - Σχέση με το περιβάλλον» και τέλος το Γυμνάσιο Δροσιάς παρουσίασε τα προγράμματα «Θαλασσινές ιστορίες», «Τα Αρχαία Μνημεία και η Ρύπανση» και «Χορός: μία έκφραση παράδοσης και πολιτισμού».

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδος παρουσίασε τα προγράμματα «Παροικιακός Ελληνισμός: Παραδουνάβιες Ηγεμονίες», «Το νερό πηγή ζωής. Ευλογία ή Απειλή;» και «Θεατρικοί Πειραματισμοί: Προσεγγίζοντας τον Αριστοφάνη», το ΕΝΕΕΓΥΛ Χαλκίδας τα προγράμματα «Κύκλος Ζωής», «Lampe Lampe κουκλοθέατρο στο κουτί» και «Οι Σωματοφύλακες της Υγείας»,  το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας το πρόγραμμα «Ανακαλύπτουμε την πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας το πρόγραμμα «Ελληνισμός της Διασποράς, Παρελθόν – Παρόν» το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας το «Ομάδα Πολυφωνικής Χορωδίας 1ου και 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας», το εσπερινό ΕΠΑΛ Μαντουδίου τα προγράμματα «Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη», «Τα Βότανα και Αρωματικά φυτά στον κόσμο των Καλλυντικών» και το « Αναγέννηση» και τέλος το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας παρουσίασε το πρόγραμμα «Με το βλέμμα στην κοινωνία».

Στην είσοδο του αμφιθεάτρου εκτέθηκαν φωτογραφίες από το αντίστοιχο πρόγραμμα του Γυμνασίου Κανήθου και έκθεση-επίδειξη ρομποτικής, ενυδρείο  και κατασκευές μαθητών από το ΕΝΕΕΓΥΛ.

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Νεκτάριος Καντανολέων  και η υπεύθυνη σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού (ΣΕΠ) Κάτια Αλιακίζογλου.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Φράγγος και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Κώστας Λάππας καθώς και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης Βασίλης Μάστορης (φιλολόγων) και Παναγιώτης Αντωνόπουλος (μαθηματικών).