MY KTEO

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Βράβευση του 6ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας από το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία»

"Με ιδιαίτερη τιμή και θερμή χαρά σας ανακοινώνουμε την τιμητική διάκριση και βράβευσή  με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων του  6ου Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης!


Στην ξεχωριστή εκδήλωση βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, συμμετείχαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν  για την επιτυχημένη δράση τους στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία». Τα νηπιαγωγεία έλαβαν την πράσινη σημαία από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Στερεάς Ελλάδας κ. Βελισσαρίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και  οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών κ.Βασιλική Μιχαηλίδου, η κ. Δέσποινα Μπουλντή  και η κ.Ευθυμιοπούλου Αγαπούλα.

Το σχολείο μας έχοντας θέσει ως έναν από τους βασικούς εκπαιδευτικούς στόχους την αγάπη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών / τριών στην αειφορία απέσπασε τιμητικό βραβείο και τιμήθηκε με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων, η οποία συμβολίζει τη σταθερή πλέον πορεία μας προς την αειφορία και τη δέσμευση του σχολείου μας για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και στο μέλλον! Το 6ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας  έφτασε πιο κοντά στο όνειρο για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον  ως μέλος της Οικοσυμμαχίας μετά από τη διετή συμμετοχή του στο διεθνές δίκτυο των Eco Schools υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Τα υπόλοιπα σχολεία της Οικοσυμμαχίας που βραβεύτηκαν: Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου,1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού,2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης,100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών,4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού, Νηπιαγωγείο Μαντουδίου, Νηπιαγωγείο Πηλίου,2ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας, 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου ,Νηπιαγωγείο Καράβου ,Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου,1ο Νηπιαγωγείο Λάρυμνας", αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.