MY KTEO

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Κατούνης: Ανοικτή επιστολή στους Bουλευτές και Aυτοδιοικητικούς του νομού μας


Απευθύνομαι δημόσια σε όλους εσάς τους αιρετούς άρχοντες του Νομού μας, Βουλευτές και Αυτοδιοικητικούς, από όποιο κόμμα και αν προέρχεστε, για να σας ζητήσω να ασχοληθείτε με τα δύο από τα πιο σημαντικά προβλήματα της Β.Εύβοιας, αυτά, της οδικής σύνδεσης της Χαλκίδας με τη Β. Εύβοια και της κατασκευής και λειτουργίας Αεροδρομίου στα Κανατάδικα της Ιστιαίας, που να δέχεται πτήσεις τσάρτερς το καλοκαίρι.

 Δύο σημαντικά έργα, τα οποία μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, πιστεύω ακράδαντα ότι θα βοηθήσουν στη τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξή της. Δύο έργα, που το ένα συμπληρώνει το άλλο, για τα οποία ασχολήθηκα πολλές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς δυστυχώς θετικά αποτελέσματα, πότε με άρθρα μου και συνεντεύξεις στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο και πότε με δημοσιεύσεις μου στη σελίδα της Ομάδος "Κανδήλιο Όραμα". Αλλά και με τα βιβλία που εξέδωσα. Το πρώτο το 2003 με τίτλο (Τα προβλήματα της Εύβοιας και τρόποι αντιμετώπισής τους) και το δεύτερο το 2023 με τίτλο (50 χρόνια στη πολιτική, στη Πολιτική Αεροπορία και ο αγώνας μου για την Εύβοια), που παρουσιάσαμε στις 4 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο Θέατρο Παπαδημητρίου της Χαλκίδος.

 Αυτός είναι ο λόγος που επανέρχομαι σήμερα για να δηλώσω δημόσια ότι είμαι στη διάθεση σας, ώστε με τα στοιχεία που διαθέτω, τις γνώσεις και την εμπειρία μου να σας βοηθήσω να κατανοήσετε καλύτερα πόσο αναγκαία και ωφέλιμα είναι αυτά τα δύο έργα για τη Β. Εύβοια, ώστε με τη σειρά σας να μπορέσετε να υποστηρίξετε την πραγματοποίησή τους.

  Ειδικότερα:

    1. Για την οδική σύνδεση της Χαλκίδας με τη Β. Εύβοια, ( Παραλιακή χάραξη Πολιτικά-Λίμνη μέσω Καντηλίου), που ως γνωστόν ασχολούμαι από το 2000, μπορώ να θέσω υπόψη σας όλα τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, όπως την οριστική τεχνική μελέτη με κτηματολόγιο και τον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό του έργου από τον οποίο φαίνεται ότι   το έργο αυτό είναι αρκετά φθηνότερο από το προτεινόμενο από την ομάδα Μπένου και τα οποία εάν προβληθούν και χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, είναι σίγουρο ότι θα φέρουν τη πολυπόθητη λύση, που τόσα χρόνια περιμένουμε.

 Μια λύση που δεν δόθηκε δυστυχώς το 2007, παρ'ολες τις σημαντικές πιστώσεις που χορηγήθηκαν τότε από τον Υπουργό Σουφλιά, όπως δεν φαίνεται να δίδεται και τώρα, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με την ανέφικτη από πλευράς χρόνου και κόστους κατασκευής πρόταση της Ομάδος Μπένου.

  2. Αεροδρόμιο.

 Και με το σημαντικό αυτό έργο, για τη κατασκευή του οποίο έχω ασχοληθεί πολλές φορές, τόσο με άρθρα και συνεντεύξεις μου, που δημοσιεύτηκαν στο τοπικό και αθηναϊκό τύπο, όσο και με συζητήσεις που έκανα με πολιτικούς, όπως τον αείμνηστο Βουλευτή και Υπουργό Βασίλη Κεδίκογλου, τον τ.υπουργό Τουρισμού Κώστα Μαρκόπουλο, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, από τον οποίο μάλιστα ζήτησα πριν λίγο καιρό να διαθέσει ένα στενό συνεργάτη του, με τον οποίο να επισκεφθούμε υπηρεσιακούς παράγοντες, πρώην συνεργάτες μου στην ΥΠΑ, για μία καταρχήν εξέταση του θέματος.

 Και οι τρείς πολιτικοί, μόλις άνοιγα συζήτηση για το θέμα αυτό, μου απαντούσαν, ίσως λόγω κακής πληροφόρησης, "ότι Αεροδρόμιο στα Κανατάδικα δεν μπορεί να γίνει, γιατί η απόσταση από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τα Κανατάδικα είναι μικρότερη των 100 χιλιομέτρων ". Και ενώ τους έλεγα ότι κάνουν λάθος, γιατί γνώριζα, ως ανώτερο στέλεχος της ΥΠΑ, ότι η απόσταση ήταν μεγαλύτερη των 100 χιλ, αυτοί δεν με άκουγαν. Σήμερα για του λόγου το αληθές δημοσιεύω δύο φωτογραφίες από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απόσταση σε ευθεία γραμμή από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τα Κανατάδικα είναι 135 χιλ, ήτοι 35 χιλ επί πλέον από τα 100 χιλ, που προβλέπονται στο σχετικό άρθρο της σύμβασης, που υπογράφηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας Γερμανικής Εταιρείας Χόχτιφ.

 Γιαυτό και σας ζητάω να δεχθείτε όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία, που έχω στη διάθεσή μου για τα δύο αυτά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, προσφέροντας παράλληλα την αμέριστη βοήθειά μου, στη προσπάθεια που θα καταβάλετε για την πραγματοποίησή τους.