MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αρρυθμίες στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ερέτριας βλέπει ο Μπάμπης Καραβάς - «Ως νέα δημοτική αρχή μπορεί κάτι να μας ξεφύγει, αλλά μαθαίνουμε» απαντά ο δήμαρχος


Θέμα αρρυθμιών στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου Ερέτριας (Δημοτικό Συμβούλιο και Δημοτική Επιτροπή) έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μπάμπης Καραβάς, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερέτριας την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπάμπης Καραβάς εξέφρασε τον προβληματισμό του και την ανησυχία του, αφού, όπως τόνισε, από την αρχή της παρούσας θητείας παρατηρούνται αρρυθμίες στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου με λάθος ή ελλιπείς εισηγήσεις, με εισηγήσεις με μη τεκμηριωμένη άποψη των υπηρεσιών, με αποφάσεις που ακυρώνονται ή αποτυπώνονται λάθος. «Θα μπορούσαν να δοθούν διάφορες ερμηνείες, εμείς όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι από λάθος. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο κ. Καραβάς και ξεκαθάρισε ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα αναγκαστεί η παράταξή του να απέχει από τις ψηφοφορίες.

Την πλήρη ευθύνη ανέλαβε ο δήμαρχος Νίκος Γουρνής και εξήγησε ότι πρόκειται για λάθη που έγιναν χωρίς καμία σκοπιμότητα και που οφείλονται στο γεγονός ότι είναι μια νέα δημοτική αρχή. «Ως νέα δημοτική αρχή μπορεί κάτι να μας ξεφύγει, αλλά μαθαίνουμε και γινόμαστε ακόμα καλύτεροι» είπε ο δήμαρχος.

Και μπορεί το θέμα ο Μπάμπης Καραβάς να το έθεσε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, λίγο αργότερα όμως το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την ακύρωση παλαιότερης απόφασή του και τη λήψη νέας για την αποδοχή γνωμοδοτήσεως δικηγόρου περί του επωφελούς η μη αποτελέσματος για τον Δήμο επί συμβιβασμού του στην αντιδικία για το πρώην Θέαλος. Κι αυτό γιατί η σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής δεν ανέβηκε έγκαιρα στη Διαύγεια.

Πάντως ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η νομιμότητα και το συμφέρον του Δήμου, για αυτό και βρίσκεται σε άριστη συνεργασία με την Αποκεντρωμένη προκειμένου να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ληφθεί νέα.