MY KTEO

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πρωτομαγιά: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις

 


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου, τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Πρωτομαγιά, σε όλη τη χώρα.

 Η Πρωτομαγιά είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας, υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 «Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς», επισημαίνει ακόμα.

 «Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

 Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρονται οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ:

 Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%

Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο

Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.