MY KTEO

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υλοποίηση Δράσης στο Γενικό Λύκειο Ψαχνών


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας και υπό το πρίσμα των προγραμμάτων συναισθηματικής αγωγής, υλοποίησε την Τρίτη 23/04/2024 ένα εκπαιδευτικό/ βιωματικό σεμινάριο στους μαθητές της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Ψαχνών με θέμα: «Αναγνώριση, Έκφραση και Διαχείριση του Άγχους».

Στο σεμινάριο αναλύσαμε την έννοια του άγχους καθώς και τη συχνότητα που το συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τη συζήτηση παρατηρήσαμε ότι το άγχος μπορεί να είναι παραγωγικό και όχι μόνο μια πηγή δυσάρεστων συναισθημάτων. Είδαμε τεχνικές διαχείρισης του άγχους και επικεντρωθήκαμε στην αναπνοή και πως αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να επανέλθουμε στο κέντρο μας όταν νιώθουμε ότι το χρειαζόμαστε. Τέλος, αναδείξαμε τη σημασία του να ζητάμε βοήθεια όταν δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα.

Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, καθώς και τον Διευθυντή κ. Ζησόπουλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος/ Κέντρο Κοινότητας - Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός/ Κέντρο Κοινότητας - Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων