MY KTEO

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ταξίδι στις «Θάλασσες τῆς Χαλκίδας καί τῆς Σκιάθου» μέσα από τα μάτια και την πένα του σπουδαίου χαλκιδέου λογοτέχνη Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα ταξίδι στις «Θάλασσες τῆς Χαλκίδας καί τῆς Σκιάθου» μέσα από τα μάτια και την πένα του σπουδαίου χαλκιδέου λογοτέχνη Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, επεφύλασσε ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) το απόγευμα της Κυριακής, σε όσους προσήλθαν στο αμφιθέατρο του  Διοικητηρίου της Π.Ε. Ευβοίας, στη Χαλκίδα.

Με αφορμή την έκδοση από τον ΟΛΝΕ του βιβλίου «Θάλασσες τῆς Χαλκίδας καί τῆς Σκιάθου-δεκατρία διηγήματα» του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, άνθρωποι των γραμμάτων από όλη την Εύβοια και όχι μόνο συναντήθηκαν στη Χαλκίδα για να τιμήσουν τον συγγραφέα.

Επίσης το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, οι αντιδήμαρχοι δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη και Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιυού, οι πρώην βουλευτής Εύβοιας Ζωή Λιβανίου και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Για το έργο του συγγραφέα μίλησαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΝΕ Χαράλαμπος Μανιάτης και οι φιλόλογοι-δρ. Φιλολογίας Μανώλης Μ. Στεργιούλης και Σούλα Παπαγεωργοπούλου, οι οποίοι και είχαν την επιμέλεια του βιβλίου.

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά ο συνθέτης Πάνος Στέλιος με έργα του σε ποίηση του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, με τη φωνή της σοπράνο και καθηγήτριας του  Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας Αθηνάς Τσολάκου και συνοδεία του καθηγητή του Δημοτικού  Ωδείου Χαλκίδας Γιάννη Παπαδήμα στο βιολί και της διευθύντρια του Δημοτικού  Ωδείου Χαλκίδας Γιάννας Γκαρά στο πιάνο.