MY KTEO

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων Μεσσαπίων: Έκδοση ψηφίσματος, κλείσιμο του Δήμου την Παρασκευή και απόσυρση των χρημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς


Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων εκτάκτως για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά. Όπως είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς  η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να κλείσει το υποκατάστημά της. «Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να το κρατήσουμε ανοιχτό, αλλά δυστυχώς οι Τράπεζες κοιτάζουν μόνο τα συμφέροντά τους. Θα κλείσει το κατάστημα το οποίο έχει τρεις υπαλλήλους. Πρέπει να αποτρέψουμε το κλείσιμο. Είναι πολύ δύσκολο θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ο οποίος είπε πως θεωρεί αδιανόητο το ότι μένει ανοιχτό το Υποκατάστημα της Πειραιώς στην Νέα Αρτάκη και κλείνει στα Ψαχνά.  Αν και όπως είπε, υπάρχουν φήμες ότι και αυτό θα κλείσει…

«Ένας Δήμος με 20.000 κατοίκους, που έχει Πανεπιστήμιο, έχει αγρότες, ηλικιωμένους και όπως είπε ο Δήμαρχος δεν κατεβάζουμε τα όπλα και σας θέλω συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο Γιάννης Μπουροδήμος τόνισε πως «δεν μας ήρθε καμιά κεραμίδα απότομα. Τρέχει εδώ και δύο χρόνια το κλείσιμο των τραπεζικών ιδρυμάτων. Δεν κατάλαβα γιατί εκπλαγήκαμε. Ο Δήμαρχος λέει κάνω αγώνα αλλά δεν μας είπε τι κάνει. Θεωρώ ότι τόπος μας πάει συνεχώς πίσω. Στα Ψαχνά δεν έχει μείνει τίποτα. Το Ταχυδρομείο είναι παράρτημα της Αρτάκης. Η Εθνική έκλεισε τώρα κλείνει και η Πειραιώς. Δεν πάει έτσι. Αν δεν μπορέσεις να προηγηθείς από τις εξελίξεις, έχεις τελειώσει. Αλλάξτε Δήμαρχε τακτική, ακούστε και κανέναν. Για καλό μιλάμε. Εφόσον δεν θέλετε να ακούσετε θα συζητάμε τέτοια θέματα. Κατέθεσε πρόταση που να πάμε και ποιον να δούμε. Αν έχεις κάνει πες εδώ τι έχεις κάνει», κατέληξε ο κ. Μπουροδήμος.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Τζοβάννας Γκόγκου είπε πως τη Δευτέρα εστάλη χαρτί στην Τράπεζα σύμφωνα με το οποίο το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρτάκη παραμένει λόγω του όγκου των συναλλαγών και έκανε επαφές με πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν. Ο Δήμαρχος ανέβασε τους τόνους και έκανε λόγο για μικροπολιτική, απευθυνόμενος στον κ. Μπουροδήμο και την κα Γκόγκου.

Η κα Γκόγκου στην τοποθέτησή της είπε πως δεν μπορεί ένας ολόκληρος Δήμος να μένει χωρίς υποκατάστημα. "Έπρεπε εδώ και χρόνια να προσπαθούμε να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας. Βλέπω ένα κλίμα στους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι δεν έχουν δουλειά τις καθημερινές. Βλέπω μία ένδεια. Να βγάλουμε ένα ψήφισμα, αλλά αυτό θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Το 2022 εμείς ως αντιπολίτευση είχαμε συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο για να μην κλείσει η Πειραιώς. Έπρεπε να είσαστε ενημερωμένος και όχι να το μαθαίνετε τελευταία στιγμή. Συμφωνώ με όποια απόφαση πάρουμε σήμερα, γιατί αυτό επηρεάζει ανεπανόρθωτα την οικονομία του τόπο μας. Σε αυτήν την υποβάθμιση πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό όχι, αλλά συντεταγμένα. Πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη να βοηθήσει και μου είπε ότι θα συντάξει μία επιστολή να τη στείλει κεντρικά και μίλησα και με τον κ. Σουλιώτη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ και μου είπε ότι και αυτοί θα μας βοηθήσουν".

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι πολίτες που τοποθετήθηκαν τόνισαν την ανάγκη να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Πειραιώς στα Ψαχνά.

Η πρόταση του Δημάρχου ήταν, η έκδοση ψηφίσματος, να κλείσει την Παρασκευή ο Δήμος ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να αποσύρει ο Δήμος τα χρήματα από την Τράπεζα Πειραιώς και να μεταφερθούν σε άλλη Τράπεζα.