MY KTEO

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Στο παρελθόν ανήκει η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Δείτε ποια είναι τα εννέα θέματα για τα οποία λογοδότησε η Δημοτική Αρχή


Πόσο σοφότεροι έγιναν όσοι παρακολούθησαν την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας…

Ένα από τα θέματα ήταν, τέσσερις ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή Νανιάνοι του Οξυλίθου περιμένουν από το 2020, όποτε και οι ιδιοκτησίες τους υπέστησαν ζημιές (η μια καταστράφηκε ολοσχερώς) από κατολισθήσεις, να μάθουν αν και πότε θα αποζημιωθούν και αν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να χτίσουν στο σημείο. 

Επίσης, τέθηκε θέμα για το κλάδεμα και την εκρίζωση 20 περίπου λεύκων στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καδίου Κονιστρών, που, σύμφωνα με τον Τάσο Βλάχο, ούτε ο Ιμπραήμ με τις ορδές του δεν προκάλεσε (ασχολίαστο)… Βέβαια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Δημάς, είπε ότι οι περισσότερες είχαν ξεραθεί και ότι κινδύνευαν οι μικροί μαθητές του παιδικού σταθμού, που στεγάζεται εκεί.

Επίσης οι συγγενείς του Γεωργίου Ν. Παπανικολάου δεν εγκρίνουν το νέο δηλωτικό σήμα (λογότυπο) του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, που απεικονίζει τον μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας με το μικροσκόπιό του και ότι κακώς η δημοτική αρχή δεν τους ζήτησε τη γνώμη.  Πάντως ο δήμαρχος Νίκος Μπαράκος, είπε ότι η δημοτική αρχή ακούει τη γνώμη τους, αλλά δεν θα πάρει και την άδειά τους…

Δεν έχει σταλεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η θεωρημένη μελέτη κήρυξης του οικισμού Μαχαλά Ζαράκων ως παραδοσιακού οικισμού. Και πως να γίνει αυτό άραγε, αφού σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δήμου, ο Μαχαλάς Ζαράκων είναι εκτός σχεδίου και άρα δεν είναι καν οικισμός. Που σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να αναγνωριστεί ως οικισμός και μετά να αναγνωριστεί ως παραδοσιακός.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια και ότι ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με τα μηχανήματα σε πλήρη λειτουργικότητα, τους κρουνούς υπό έλεγχο, τις δεξαμενές να γεμίζουν νερό και τα έργα αγροτικής οδοποιίας να δρομολογούνται εντός του Μαΐου (εν αναμονή της έγκρισης του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη). 

Κατά τα άλλα, τέθηκε ότι ο δρόμος προς τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Αλιβέρι χρειάζεται αποκατάσταση, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι χρειάζονται κιγκλιδώματα σε γέφυρα στα Περιβόλια Αυλώνος, ότι ο Κάλαμος Αυλώνος έχει προβλήματα ύδρευσης και ότι ο δρόμος Άγιος Λουκάς-Άγιος Ιωάννης δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί ως κύρια οδός. Και μάλλον δεν προβλέπεται να γίνει.