MY KTEO

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Μαλακώντας: Αναζωπυρώθηκαν τρεις εστίες που είχε γίνει καύση- Σβήστηκαν άμεσα από το Ε.Σ.Δ.Δ.Ε

Και χθες Δευτέρα 08/04 το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας Ε.Σ.Δ.Δ.Ε βρισκόταν σε επιφυλακή από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και της 22 : 00 μ.μ. με 8 εθελοντές και 3 οχήματα.

Το πρωί μετά από ενημέρωση του Αντιδημάρχου Κ. Θωμά Τσίγκα και σε συνεννόηση πάντα με την Π.Υ Χαλκίδος μετέβησαν στη περιοχή του Εύα κάμπινγκ στο Μαλακώντα του Δήμου Ερέτριας για την πλήρη κατάσβεση τριών εστιών όπου είχε γίνει καύση πριν λίγες μέρες και λόγω των ισχυρών ανέμων έγινε ξανά αναζωπύρωση.



Το εθελοντικό όχημα Ε.Σ.Δ.Δ.Ε  30 βρέθηκε στο σημείο άμεσα με 2 εθελοντές και έγινε πλήρης και ασφαλής κατάσβεση.

Επίσης κατά όλη την διάρκεια της ημέρας 2 εθελοντικά οχήματα περιπολούσαν από τον Μαλακώντα έως και την είσοδο του Γυμνού για τυχόν καύσης που είχαν βάλει πολίτες που δεν ήταν ενημερωμένοι για την απαγόρευση.

Το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας συνιστά στους πολίτες προσοχή:

«Συνιστούμε στους πολίτες πολύ μεγάλη προσοχή αυτές τις μέρες να αποφεύγουμε ακόμα και το μπάρμπεκιου λόγω των ισχυρών ανέμων, γιατί μία σπίθα όπως λένε αρκεί να φέρει την καταστροφή .

  Επίσης να στερεώνουμε τα αντικείμενα καλα από τα μπαλκόνια μας και της ταράτσες και να προσέχουμε να αποφεύγουμε με τους δυνατούς ανέμους να στεκόμαστε η να παρκάρουμε κάτω από επικίνδυνα σημεία.

  Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές μας που αυτές τις μέρες δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια του πολίτη»