MY KTEO

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Νίκος Πολυδερόπουλος – Θοδωρής Κατσαφάδος: Ποιος ηθοποιός ζήτησε την απομάκρυνσή τους από την παράσταση


Πριν από λίγο καιρό μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε ο Θοδωρής Κατσαφάδος στην εκπομπή της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου, ανακοίνωσε πως εκείνος και ο Νίκος Πολυδερόπουλος δεν θα βρίσκονται από του χρόνου στην παράσταση στην οποία συμμετέχουν.

Μάλιστα ο επιτυχημένος ηθοποιός έκανε γνωστό ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε, αφού υπήρξε συμπρωταγωνιστής τους που «έπεισε τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη ότι είναι πιο σημαντικός και ας φύγω εγώ και ο Νίκος Πολυδερόπουλος».

Χθες (11/4) μέσα από την εκπομπή της Ελένης Τσολάκη ο Νίκος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι ο άνθρωπος που ζήτησε να μην είναι ο Νίκος Πολυδερόπουλος και Θοδωρής Κατσαφάδος στην παράσταση την επόμενη σεζόν είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

«Ο άνθρωπος που ζήτησε να μην είναι ο Νίκος Πολυδερόπουλος και ο Θοδωρής Κατσαφάδος στην παράσταση την επόμενη σεζόν είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Μεταξύ τους οι ηθοποιοί δεν έχουν καμία επαφή. Δεν λένε ούτε “γεια” στα παρασκήνια. Έρχεται κόσμος στο θέατρο και ρωτάει ακόμα και στο ταμείο “ποιος είναι αυτός που το ζήτησε αυτό το πράγμα”», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Το απόγευμα της Πέμπτης, με επίσημη ανακοίνωσή του, ο σκηνοθέτης της παράστασης Νικορέστης Χανιωτάκης, διέψευσε όλα όσα ακούστηκαν στον αέρα του Open.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Λυπάμαι που εν μέσω πολλών σοβαρών, σκοτεινών και απάνθρωπων κοινωνικών γεγονότων -δολοφονίες, υπεύθυνοι που δεν (κατά)δικάζονται για το έγκλημα στα Τέμπη κ.α.- πρέπει να τοποθετηθώ δημόσια για κάτι που σχετίζεται με την θεατρική μου οικογένεια. Μετά λύπης μου ενημερώθηκα για δημοσιεύματα, δηλώσεις παρουσιαστών και ρεπορτάζ δημοσιογράφων που κάνουν λόγο για απομάκρυνση κάποιων ηθοποιών από την παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» που σκηνοθετώ στο θέατρο Άνεσις.

Ο ισχυρισμός ότι εγώ κι ο παραγωγός απομακρύναμε αυτούς τους ηθοποιούς κατόπιν υπόδειξης άλλου συναδέλφου τους είναι ψευδής, ανυπόστατος και προσβλητικός προς το πρόσωπό μου. Ουδέποτε συνέβη η οποιαδήποτε υπόδειξη ή απαίτηση από συντελεστή του «Μάρτυρα Κατηγορίας» προς εμένα για να εκδιωχθεί κάποιος άλλος συντελεστής. Όσο για το τελευταίο ρεπορτάζ (11/4) του Νίκου Γεωργιάδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» στον σταθμό Open που κατονομάζει συγκεκριμένο ηθοποιό ως τον άνθρωπο που με παρότρυνε να απομακρύνω δύο άλλους ηθοποιούς, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ευσταθεί και ότι βασίζεται -προφανώς- σε λανθασμένες πηγές. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου, έχουν αποδείξει το ήθος και την αξιοπρέπειά τους και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους.

Η απόφαση να μην συνεχίσει ένας ηθοποιός στην παράσταση που σκηνοθετώ την επόμενη θεατρική περίοδο (2024/25), κι ενώ δεν είχε συμφωνήσει με τον παραγωγό να επεκτείνει το συμβόλαιό του, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου. Οι λόγοι σχετίζονται με δικά μου καλλιτεχνικά κριτήρια, όπως και με την προσωπική μου ηθική. Και οι οκτώ ηθοποιοί του «Μάρτυρα Κατηγορίας» έχουν συνεισφέρει στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους.

Νικορέστης Χανιωτάκης».

Η εταιρία παραγωγής Happy Productions αναφέρει με τη σειρά της στο δελτίο Τύπου:
Σχετικά με τις διάφορες δημοσιεύσεις αναφορικά με την παράσταση
«Μάρτυρας Κατηγορίας».

Παρακολουθούμε για μέρες σε διάφορα ΜΜΕ δηλώσεις, σχολιασμούς, κρίσεις και - αυθαίρετα - συμπεράσματα, σχετικά με την παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» και τους συντελεστές αυτής, η οποία λαμβάνει χώρα στο θέατρο Άνεσις τη φετινή θεατρική σεζόν. Αποκορύφωμα η σημερινή «αποκάλυψη» τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN και του δημοσιογράφου κου Γεωργιάδη, και μάλιστα «διασταυρωμένη» (αλήθεια από ποιόν;) που κατονόμασε συγκεκριμένο συντελεστή της παράστασης περί δήθεν επιβολής της άποψής του στην παραγωγή, με σκοπό την αντικατάσταση συγκεκριμένων συντελεστών τη νέα θεατρική σεζόν!

Επιλογή των ΜΜΕ το πως και τι θα σχολιάσουν, ας επιτραπεί όμως και σε εμάς, να επιλέξουμε να μην μετατρέψουμε σε σίριαλ όσα σχολιάζονται στις διάφορες εκπομπές. Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν αυτή μας τη στάση, ως αδυναμία. Δεν θα αλλάξουμε όμως ούτε τη στάση μας, ούτε τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε.

Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε όμως είναι να κονιορτοποιείται η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψη, όχι τόσο της παραγωγής, αλλά κυρίως των συντελεστών και συνεργατών αυτής, μηδενός εξαιρουμένου. Δηλώνουμε και καθιστούμε σαφές ότι κανείς συντελεστής της παράστασης δεν ζήτησε, ούτε καν υπονόησε, την αντικατάσταση οποιουδήποτε άλλου συντελεστή.

Οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τις θεατρικές παραγωγές της Happy Productions, έτσι και της θεατρικής παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας», την λαμβάνει αποκλειστικά και μόνο η παραγωγή, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και
κανένας απολύτως άλλος. Είναι επίσης αυτονόητο ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι μόνο στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής.

Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της τιμής και της υπόληψης της εταιρείας μας και των συνεργατών της. Τις όποιες απαντήσεις μας και την τελική κρίση επομένως θα την έχουν, όχι τα τηλεδικαστήρια, αλλά, τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια Συνεχίζουμε με αγάπη για το θέατρο, σεβασμό σε κάθε συνεργάτη μας, εκτίμηση στο θεατρικό κοινό, στηριζόμενοι σε αξίες, ιδανικά και ηθική που φωτίζουν την καθημερινή μας δραστηριότητα, μέσα σε, είναι η αλήθεια, χαλεπούς καιρούς.

Αθήνα 11/04/2024

Τι έχουν πει οι πρωταγωνιστές

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 23/3 ο Νίκος Πολυδερόπουλος μίλησε στον Κώστα Τσουρό και στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα» και τόνισε:

«Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να αποχωρήσει από μια παράσταση. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να πει μια άποψη αλλά κάποιος θα έρθει και θα πάρει την απόφαση. Ήταν μια παράσταση που πραγματικά πάει πάρα πολύ καλά φυσικά και είχαμε κλείσει να είμαστε και του χρόνου στην παράσταση, είχα συζητήσει και τα οικονομικά. Υπήρχε μια συμφωνία δηλαδή στο οικονομικό και μετά… ανακοινώθηκε, ναι, ότι δεν θα είμαστε στην παράσταση. Μου είπαν ότι δεν ταιριάζουμε με κάποιον συνάδελφο καλλιτεχνικά. Αυτός ήταν ο λόγος και οφείλω να το σεβαστώ. Από μια παράσταση που δεν μας θέλουνε, φεύγουμε. Δεν μας διώχνει κάποιος, δεν αισθάνομαι διωγμένος. Μάλλον υπήρξε αυτός ο άνθρωπος που δεν ταιριάξαμε καλλιτεχνικά. Δεν θα έλεγα ότι έχει συμβεί κάτι στο παρασκήνιο, δεν μπορώ να καταλάβω».

Ούτε ο Θοδωρής Κατσαφάδος θα συνεχίσει στη συγκεκριμένη παράσταση, την επόμενη σεζόν και μάλιστα ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του:

«Είμαι στο Θέατρο Άνεσις στην παράσταση “Μάρτυρας Κατηγορίας”, είμαστε με γεμάτο θέατρο κάθε μέρα. Εκεί κάπου την Πρωτοχρονιά μας ανακοινώνεται σε όλο το θίασο ότι θα συνεχίσουμε μια χαρά. Μετά από λίγες ημέρες ακούω κάτι περίεργα ότι έχουν μιλήσει για του χρόνου και δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι κάτι συμβαίνει. Επικοινώνησα με τον σκηνοθέτη και τον επιχειρηματία και μου ανακοινώνεται ότι δεν θα είναι στην παράσταση ο Νίκος Πολυδερόπουλος και μάλιστα το πολύ άσχημο και σκληρό για εμένα – είναι ότι του το είπανε μόλις ήρθε από το μνημόσυνο του αδελφού του που είχε πάει στην Πάτρα. Αυτό που του είπαν ήταν ότι δεν θα συνεχίσει τον χειμώνα, δεν θα είναι στη δουλειά, φεύγει διότι κάποιος άλλος ηθοποιός της παράστασης δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί του γιατί δεν συμφωνεί καλλιτεχνικά, δεν θέλει».enikos.gr / gossip-tv.gr