MY KTEO

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις της Κατερίνα Καζάνη


1) «Ανάγκη άμεσης επίλυσης προβλημάτων στη λειτουργία των δομών και των παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Κατερίνα Καζάνη σχετικά με την άμεση ανάγκη επίλυσης προβλημάτων στη λειτουργία των δομών και των παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Στο σύνολο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρατηρούνται υψηλά ποσοστά υποστελέχωσης.

Στο Παράρτημα αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος» στεγάζονται και περιθάλπονται ανήλικες με πολλαπλές αναπηρίες μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Οι ελλείψεις σε προσωπικό φροντίδας είναι σοβαρές. Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η μη ανανέωση συνεργασίας με ιατρό, αλλά η σύμβαση για ανάθεση υπηρεσιών γραφείου επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων με δημοσιογράφο. Υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες από γονείς και κηδεμόνες για την ποιότητα των υπηρεσιών σίτισης. Ταυτόχρονα, χρήζουν άμεσης συντήρησης και ανακαίνισης τα διαμερίσματα και οι δομές του Κέντρου, ώστε να είναι κατάλληλες για την φιλοξενία των ωφελούμενων. Στο παρελθόν, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε δυο περιστατικά θανάτου τροφίμων που είχαν αποσιωπηθεί και ζήτησε την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής. Μεταξύ των άλλων, η Αρχή διαπίστωσε την παρουσίαση πληθώρας ζητημάτων που δυσχεραίνουν την λειτουργία των δομών και των παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2) «Προβλήματα στα ΚΕΠ του Δήμου Χαλκιδέων»

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Ν. Ευβοίας Κατερίνα Καζανη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΠ του Δήμου Χαλκιδέων και ιδιαίτερα το πρόβλημα υποστελέχωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΚΕΠ της Ν. Αρτάκης που από τρεις υπαλλήλους που είχε, πλέον διαθέτει μία μόνο υπάλληλο. Όσον αφορά το ΚΕΠ Κανήθου, μετά τις τελευταίες μετακινήσεις οδηγείται προς πλήρη απαξίωση. Επίσης στο ΚΕΠ Χαλκίδας έφυγαν τέσσερις υπάλληλοι με κινητικότητα, η πρόσβαση για ΑμεΑ είναι υποτυπώδης και σε σημείο που δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης. Επιπλέον είναι και το μόνο ΚΕΠ που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο.

Ερωτάται λοιπόν η κυρία Υπουργός,

1. Είναι δυνατόν το ΚΕΠ Ν. Αρτάκης να λειτουργεί με ένα μόνο άτομο;

 2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την ενίσχυση της στελέχωσης των ΚΕΠ Δήμου Χαλκιδέων για να μπορούν να λειτουργούν αξιοπρεπώς;

 3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αναβαθμιστούν οι υποδομές των ΚΕΠ;