MY KTEO

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και τα ιατρεία που βρίσκονται στο Δήμο Χαλκιδέων


Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ψαχνών και επανέλαβε ο εκπρόσωπός τους στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, τους

κοινοποιήθηκε πριν λίγους μήνες η απόφαση από την 5η ΥΠΕ για μετακινήσεις Ιατρών μια εβδομάδα κάθε μήνα από τα Ψαχνά  στο Π. Π. Ι. Σκύρου για κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Κάτι τέτοιο διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας, αλλά και προσβάλλει την ιατρική τους οντότητα για τους λόγους εξηγούν αναλυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, η τακτική αυτή των αλλεπάλληλων μετακινήσεων με τη μορφή “εντέλλεσθαι” αφενός διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας, αφετέρου είναι προσβλητική για την ιατρική τους οντότητα. 

«Η άσκηση πλανοδιακής ιατρικής είναι ενάντια στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και εκ διαμέτρου αντίθετη με τα καθήκοντα του οικογενειακού-προσωπικού γιατρού τα οποία υπηρετούμε. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι δήθεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρού. Παράλληλα να σας υπενθυμίσουμε ότι απευθύνεστε σε ιατρούς ηλικίας 47-62 ετών με αντίστοιχες οικογενειακές υποχρεώσεις και βιολογικές αντοχές. Τέτοιες λοιπόν πρακτικές είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ενός ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο εξωθεί σε μαζικές παραιτήσεις» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και η πρόσφατη επιστολή προς την 5η ΥΠΕ.

Η δήμαρχος Έλενα Βάκα τάχθηκε στο πλευρό τους και ανέφερε ότι η τακτική αυτή πλήττει και τα ιατρεία που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες. Για αυτό και πρότεινε το ψήφισμα να συμπεριλαμβάνει και τις δομές αυτές.

Με την πρόταση συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ψηφίσματος.