MY KTEO

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ερέτρια: Ηλικιωμένος ΑΜΕΑ, κάλεσε χθες το βράδυ σε βοήθεια το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας(ΦΩΤΟ)

Χθες το βράδυ λίγο πριν τις 12, το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας δέχθηκε τηλεφώνημα για βοήθεια από ηλικιωμένο πολίτη ΑΜΕΑ ο οποίος είχε ξεκινήσει με το αναπηρικό

ηλεκτρικό αμαξίδιο του από την περιοχή της Ανοίξεως στην Μαγούλα να πάει στην Ερέτρια να πάρει νερά γιατί ζει μόνος του σε εξοχικό. Στον γυρισμό όμως είχε την ατυχία στο ύψος του Ζαφειράτου να μείνει από μπαταρία το αμαξίδιο από τις 21:30 το βράδυ.

 Η ώρα περνούσε και κανείς δεν σταμάταγε να τον βοηθήσει. Ο σύλλογος μετά την τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε από τον ίδιο για βοήθεια, μετέβη αμέσως με 3 εθελοντές και φόρτωσαν το ηλεκτρικό αμαξίδιο σε όχημα και μετέφεραν το ηλεκτρικό αμαξίδιο και τον ηλικιωμένο με ασφάλεια στην οικία του.

Κατά τη διάρκεια του φορτώματος του αμαξιδίου στο όχημα, υπήρχε έντονη μυρωδιά καπνού, και ψάχνοντας γύρω-γύρω στις εξοχικές κατοικίες εντόπισαν μία καύση παρατημένη η οποία είχε αναζωπυρωθεί από τον δυνατό άνεμο και έκαιγε 2 τετραγωνικά περίπου μη  ελεγχόμενη μέσα σε παρακείμενο χωράφι με πάρα πολλά ξερά χόρτα και δέντρα.

Το Εθελοντικό Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας προχώρησε στην κατάσβεση της φωτιάς.