MY KTEO

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι - Κανένα πολιτικό πρόσωπο

 


Την ενοχή έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε σήμερα Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

 Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου.

Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό ΠΣ, για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα.

Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ του ΠΣ, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων

Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, για ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων

Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο Νταού Πεντέλης, από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

 

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

 

Με το άκουσμα της απόφασης μια δίκης που διήρκησε έξι χρόνια,  συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα αντέδρασαν και άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.