MY KTEO

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Άλλαξε χέρια το ιστορικό "Delfis" στην Ερέτρια που βγήκε σε πλειστηριασμό


To ιστορικό ξενοδοχείο "Delfis” στην Ερέτρια κατακυρώθηκε στα 1.055.013 ευρώ, την π.Παρασκευή σε πλειστηριασμό.

Το ξενοδοχείο αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Ερέτρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, σταμάτησε να λειτουργεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.

901,95 τ.μ., υπάρχουν 24 δωμάτια ανά όροφο, συνολικά 96 δωμάτια.

Στο ισόγειο λαμβάνεται ότι προβλέπεται να λειτουργούν lobby, reception, εστιατόριο, bar και λοιποί χώροι για την λειτουργία του ξενοδοχείου. Όπως σημειώνεται, το κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς έχουν αποξηλωθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα, ενώ όσα έχουν μείνει είναι σκουριασμένα με σπασμένα τζάμια, υπάρχουν έντονες φθορές και υγρασία στα επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς, κατεστραμμένα δάπεδα κ.λπ.

Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις της εκτιμήτριας, το κτίριο πιθανόν έχριζε στατικής ενίσχυσης καθώς είχε αφαιρεθεί η επικάλυψη των υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ώστε να ελεγχθεί ο χαλύβδινος οπλισμός, ενώ στη συνέχεια και κατά την αυτοψία το συγκεκριμένο τμήμα των υποστυλωμάτων έχει ξανακαλυφθεί.

Το στοιχείο αυτό και με δεδομένη την μεγάλη ηλικία της κατασκευής αποκαλύπτει παράγοντες που πιθανόν καθιστούν το κτίριο ευάλωτο σε σεισμούς κ.ά. και το καθιστούν εξαιρετικά επισφαλές.

Προκειμένου το ακίνητο να αξιοποιηθεί χρίζει ριζικής εκτεταμένης ανακαίνισης και πιθανόν απαιτηθούν ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό λόγω της άσχημης κατάστασής του, εργασίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο οικονομικό κόστος και ρίσκο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα τις παλαιότερες εκτιμήσεις, είχε προταθεί αξιοποίηση του ακινήτου με την μετατροπή του σε κτίριο διαμερισμάτων και καταστημάτων.