MY KTEO

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η αστάθεια, με ήλιο το ψήσιμο του οβελία – Η πρόγνωση και αναλυτικοί χάρτες για την Κυριακή του Πάσχα


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα (5/5) κι έτσι το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλές συνθήκες, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια και μόνο το πρωί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε σύντομες βροχές. Το απόγευμα αναμένονται κάποιες μπόρες στα βόρεια ορεινά.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, ενώ μετά θα υπάρξει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα 05-05-2024

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές ασθενείς βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Meteo: Υποχωρεί προοδευτικά η αστάθεια την Κυριακή του Πάσχα
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου αναμένεται προοδευτική υποχώρηση της αστάθειας, χωρίς όμως να λείψουν οι τοπικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν. Βροχές και σποραδικές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που προοδευτικά θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τις πρώτες πρωινές και κατά τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της ημέρας.


enikos.gr