MY KTEO

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων


Στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Στον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου με τους τοπικούς εμπορικούς και επιχειρηματικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στόχευση του Δήμου, για ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και στα έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο αυτό.

 «Ως Δημοτική αρχή θέλουμε να τονώσουμε και να ενισχύσουμε, όσο μπορούμε, τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε ως στόχο να φτιάξουμε μια καινούρια Χαλκίδα, γιατί έχουμε διαχρονικά ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο, αλλά το κέντρο της πόλης έπασχε λειτουργικά και αισθητικά, δημιουργώντας εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη.» και συνέχισε, αναφερόμενη στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, όπως η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της παρακείμενης πλατείας Εμπόρων, το έργο ανάπλασης εμπορικών οδών «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», η ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ.Βενιζελου, καθώς και η πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, έργο για το οποίο προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

 «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο, όμορφο, λειτουργικό, φιλικό και προσβάσιμο εμπορικό κέντρο, για κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου. Πιστεύουμε ότι, όλα αυτά τα έργα θα δώσουν μια ουσιαστική τόνωση στην τοπική αγορά. Όλοι είμαστε κομμάτια μιας μεγάλης οικονομικής αλυσίδας, η οποία πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, για να μπορεί να ευημερεί ο λαός κάθε περιοχής», τόνισε η Δήμαρχος Χαλκιδέων στο τέλος του χαιρετισμού της.