MY KTEO

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Μερικά ερωτικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να τη διεγείρεις


Η μονοτονία, το άγχος και οι καθημερινές ευθύνες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, μειώνοντας τόσο την επιθυμία όσο και το πάθος. Πώς μπορούμε όμως να ανακτήσουμε τη χαμένη σπίθα; Σύμφωνα με τους ειδικούς σεξολόγους, είναι δυνατόν να φουντώσει η φλόγα του ενθουσιασμού, γνωρίζοντας τους παράγοντες που διεγείρουν περισσότερο κάθε μέλος του ζευγαριού, ακολουθώντας μια σειρά τεχνικών που μπορούν να "ξυπνήσουν" την επιθυμία ανά πάσα στιγμή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διέγερση εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε άτομο και μπορεί να προκληθεί τόσο από εξωτερικά ερεθίσματα όσο και από τις δικές μας σκέψεις. Στην περίπτωση των γυναικών, επισημαίνουν ότι η επιθυμία μπορεί να προκύψει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και ότι παράγοντες όπως το πλαίσιο και οι συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή της.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη διαδικασία της διέγερσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διάφορες φάσεις από τις οποίες περνάει: Επιθυμία, διέγερση, οροπέδιο, οργασμός και επίλυση. Η φάση της διέγερσης χαρακτηρίζεται από αυξημένη σεξουαλική ένταση, η οποία μπορεί να διεγερθεί μέσω των αισθήσεων, κυρίως της αφής, αλλά και της ακοής, της όρασης, της όσφρησης και της γεύσης. Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η διέγερση επηρεάζεται από τη μάθηση του κάθε ατόμου και τους συνειρμούς που έχει δημιουργήσει στη φαντασία του. Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες τείνουν να έχουν ταχύτερη διεγερτική αντίδραση από τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα πρόθυμοι, ούτε ότι δεν είναι ποτέ.

Πώς να διεγείρες μία γυναίκα

1. Επικοινωνία
Είτε μιλώντας απευθείας είτε δίνοντας προσοχή στις αντιδράσεις της σε διάφορα ερεθίσματα για να μάθεις τις προτιμήσεις της.

2. Ακουστικά και απτικά ερεθίσματα
Οι γυναίκες τείνουν να διεγείρονται πιο εύκολα μέσω ακουστικών και απτικών ερεθισμάτων. Οι ιστορίες με πλοκή, τα αισθησιακά μασάζ και το να νιώθουν ότι είσαι στο επίκεντρο της προσοχής είναι μερικές από τις τεχνικές που μπορούν να τις διεγείρουν.

3. Ιδέες για να την ερεθίσετε
Η παρακολούθηση ταινιών με συναισθηματικό περιεχόμενο, το αισθησιακό μασάζ, η προετοιμασία ενός χαλαρωτικού μπάνιου, η χρήση αρωματικών κεριών ή το παιχνίδι με το φαγητό και τα ποτά μπορεί να είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να ερεθίσεις μια γυναίκα.

4. Προσοχή στις ερωτογενείς ζώνες
Οι ερωτογενείς ζώνες είναι μέρη του σώματος που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην απτική διέγερση. Μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ των πρωτογενών ερωτογενών ζωνών, οι οποίες είναι ευαίσθητες λόγω του αριθμού των νευρικών απολήξεων, και των δευτερογενών ερωτογενών ζωνών, των οποίων η ευαισθησία οφείλεται σε προσωπικούς συνειρμούς. 


Esquire.gr