MY KTEO

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για να αναζωπυρώσεις το χαμένο πάθος στη σχέση σου


Κακά τα ψέματα. Αν δεν υπάρχει σεξ, δεν υπάρχει και σχέση. Ερωτική τουλάχιστον. Η σεξουαλικότητα αποτελεί θεμελιώδη πτυχή στη ζωή ενός ζευγαριού, επηρεάζοντας σημαντικά τη σωματική, συναισθηματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία των ανθρώπων, σύμφωνα μάλιστα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ωστόσο, είναι σύνηθες φαινόμενο με το πέρασμα του χρόνου και τη ρουτίνα, η επιθυμία για σεξ να μειώνεται, επηρεάζοντας σαφώς την ποιότητα της σχέσης. Προτού περάσουμε στις λύσεις, ας πούμε κάτι βασικό: Γιατί χάνεται η επιθυμία για σεξ σε ένα ζευγάρι; 

Οι λόγοι πίσω από την απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας ποικίλουν και συχνά οφείλονται σε οργανικούς παράγοντες, όπως ορμονικές μεταβολές ή ενδοκρινικά προβλήματα, αλλά και συναισθηματικά αίτια, όπως το άγχος, το στρες ή η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού. Συνεπώς, είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι λόγοι σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις προκειμένου να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

1. ρύθμισε το άγχος σου 
Οι καθημερινές ανησυχίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία. Βρες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την παρούσα στιγμή.

2. Άλλαξε τρόπο ζωής ή ακόμη και δουλειά 
Μερικές φορές μια αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον ή στον τρόπο ζωής μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλική σου ζωή. Εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις αλλαγές που θα σου επιτρέψουν να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος και πιο χαλαρός. Κάτι σου φταίει, αυτό μπορεί να είναι η δουλειά σου. 

3. Κάντε ένα ταξίδι μαζί
Η απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα και ο ποιοτικός χρόνος μαζί μπορεί να βοηθήσει στην αναζωπύρωση του πάθους σας. Σχεδιάστε ένα ρομαντικό ταξίδι ή απλά πάρτε άδεια και χαλαρώστε μακριά από υποχρεώσεις, στο σπίτι.

4. Γυμνάσου 
Η σωματική άσκηση όχι μόνο βελτιώνει τη γενική υγεία, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία και να βελτιώσει τη λίμπιντο. Επιπλέον, ενισχύει τους μύες και το πυελικό έδαφος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη σεξουαλική εμπειρία.

5. Πήγαινε σε κάποιον ειδικό
Εάν η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας επιμένει, καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια από έναν επαγγελματία υγείας που ειδικεύεται στη σεξουαλικότητα. Ένας σεξοθεραπευτής μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις υποκείμενες αιτίες αλλά και να βρεις αποτελεσματικές λύσεις.

6. Βελτίωσε τη μεταξύ σας επικοινωνία 
Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση. Μίλα στη σύντροφό σου για τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σου και άκου φυσικά και τις δικές σου ανάγκες.

7. Έλεγξε την αυτοεκτίμησή σου
Η αυτοεκτίμηση παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή. Βελτίωσε την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και ανάπτυξε μία θετική στάση απέναντι στο σώμα και τη σεξουαλικότητά σου.

8. Δοκίμασε νέες εμπειρίες
Η ρουτίνα συμβάλλει στην απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας. Για αυτό, προσπάθησε να βάλεις λίγο "πιπέρι" στη σχέση σου με νέες εμπειρίες. Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας σε μια σχέση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά όχι ανεπανόρθωτο και αυτό, δεν πρέπει να το ξεχνάς. 


Esquire.gr