MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Δύσκολο καιρικό διήμερο με λασποβροχές και καταιγίδες: Οι περιοχές με αφρικανική σκόνη


Ένα δύσκολο καιρικό διήμερο ανοίγεται μπροστά μας, με το σκηνικό να ανατρέπεται πλήρως και τις βροχές και την αφρικανική σκόνη να πρωταγωνιστούν. Η Πέμπτη θα είναι μία βροχερή ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την Αττική να δέχεται κάποιες βροχές από το μεσημέρι και έπειτα.

Η αφρικανική σκόνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της στα νότια της Ελλάδας, ενώ οι λασποβροχές θα κάνουν και πάλι τα αυτοκίνητά μας... καφέ.

Πολύ βροχερή ημέρα θα είναι και η Παρασκευή, όπου θα βρέξει περισσότερο στην Αττική. Η θερμοκρασία επίσης θα σημειώσει πτώση, αρκετούς βαθμούς Κελσίου, με τις καλές ημέρες να επιστρέφουν από το Σάββατο και έπειτα.

Για σήμερα, πάντως, Πέμπτη, η ΕΜΥ προειδοποιεί για τη μεταβολή του καιρού κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς για την σκόνη
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας.

Η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.




iEidiseis.gr