MY KTEO

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ραψωδία από τον Ολυμπιακό - Στον τελικό του Conference League με νέα νίκη (2-0) επί της Άστον Βίλα


Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στους 29 Μαΐου στην «OPAP Arena».

Την πιο μεγάλη στιγμή της ποδοσφαιρικής του ιστορίας βιώνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Άστον Βίλα και στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό του Conference League.

Με συνολικό σκορ 6-2 οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι που θα κρίνει το τρόπαιο και το οποίο θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την «OPAP Arena». Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στις 29 Μαΐου είναι η Φιορεντίνα, που την προηγούμενη σεζόν είχε φτάσει ξανά στον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί από τη Γουέστ Χαμ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ελληνικής ομάδας στο φαληρικό γήπεδο. Ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα στο 10' και το 81', ενώ συνολικά στη σειρά με την αγγλική ομάδα σημείωσε πέντε τέρματα.

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (87΄ Μουνρό), Κας (87΄ Χέιντεν), Μπέιλι (87΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.