MY KTEO

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Σε συνεννόηση με Μέγαρο Μαξίμου, Χ.Σταϊκούρα και Ν.Παπαθανάση ο Θανάσης Ζεμπίλης για την παράκαμψη Βασιλικού (video)


Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης όλο το τελευταίο διάστημα ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση, που χειρίζεται τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, για την δρομολόγηση του έργου της παράκαμψης Βασιλικού. Βασικό του επιχείρημα ήταν ότι με την Παράκαμψη του Βασιλικού το μεγάλο έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας καθίσταται λειτουργικό και ωφέλιμο και για τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Εύβοιας. Αυτό άλλωστε είχε τονίσει και στον Χρήστο Σταϊκούρα   στην επίσκεψή του στα Φύλλα, ότι η  η παράκαμψη του Βασιλικού αποτελεί  τμήμα της παράκαμψης Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει τότε στον Χρήστο Σταϊκούρα ότι σε μικρή απόσταση από το έργο στα Φύλλα μελλοντικά πρόκειται να κατασκευαστεί η τέταρτη γέφυρα στο Λήλαντα που θα συνδέει την παράκαμψη Χαλκίδας με τη παράκαμψη Βασιλικού. Η παράκαμψη Βασιλικού είναι ένα έργο ώριμο, χάρη στις ενέργειες του περιφερειάρχη Φ.Σπανού, που επικαιροποίησε τις μελέτες και έλαβε όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Έτσι, η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με τρόπο ολιστικό τις οδικές υποδομές θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και την παράκαμψη Βασιλικού, που στην πραγματικότητα αποτελεί τμήμα του νότιου κλάδου της παράκαμψης Χαλκίδας (όπως η παράκαμψη Ψαχνών του βόρειου κλάδου της) και «κουμπώνει» μαζί της με το έργο προαίρεσης, συνδετήρια οδός προς Νότια Εύβοια (Στο video απόσπασμα των δηλώσεων του)

Έτσι, ο Θανάσης Ζεμπίλης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την πρόσφατη δημόσια δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκίδα για την δρομολόγηση της παράκαμψης Βασιλικού.