MY KTEO

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Zεμπίλης σε πρόεδρο Δ.Σ.Λαμίας: Μη τα θέλετε όλα δικά σας!


Κερδισμένη βγαίνει η Εύβοια από την υπόθεση του νέου δικαστικού χάρτη. Δεν έλειψαν όμως κατά το στάδιο των ζυμώσεων και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ εκπροσώπων αντιμαχόμενων περιοχών, όπως η σύγκρουση του Βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη. 

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση στις αρχές Ιανουαρίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης όλων των κυβερνητικών βουλευτών και των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας ισχυρίστηκε ότι το Εφετείο Λαμίας έχει ήδη μεταβατική έδρα στη Λιβαδειά και ως εκ τούτου δικαιούται να συμπεριλάβει και την Βοιωτία στην εφετειακή του περιφέρεια. Μάλιστα, την άποψη αυτή υποστήριξε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Τότε παρενέβη ο Θανάσης Ζεμπίλης, που είπε στον πρόεδρο του ΔΣΛαμίας: «Πρόεδρε μη τα θέλετε όλα δικά σας…

Η Στερεά Ελλάδα έχει 5 νομούς. Είναι δυνατόν το Εφετείο Λαμίας να έχει 4 νομούς και το δικό μας Εφετείο να έχει μόνο την Εύβοια; Σε ποια λογική αντέχει αυτό; Να γίνει δίκαιη κατανομή στις εφετειακές περιφέρειες. Εσείς να πάρετε τους δύο μικρότερους νομούς, την Ευρυτανία και την Φωκίδα, που ήδη τους έχετε, και εμείς να πάρουμε την Βοιωτία!» Έτσι, αποκαταστάθηκε μια αδικία αφού μέχρι σήμερα το Εφετείο Λαμίας είχε την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Ευρυτανία, αλλά και το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.