MY KTEO

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Κάρυστος: Καρέ καρέ το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 16χρονο – «Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αν με άκουγε»

 


Ένα αγόρι που είχε κλείσει τα 16 του χρόνια 10 μέρες νωρίτερα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, χτυπημένο από τη νταλίκα που οδηγούσε ένας άλλος ανήλικος. Ένας 17χρονος χωρίς δίπλωμα οδήγησης που δεν φορούσε και ζώνη.

 

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου στην Κάρυστο. Το πρωί της Πέμπτης 10 λεπτά πριν τις 12, ο 17χρονος που οδηγούσε τη νταλίκα του πατέρα του χωρίς δίπλωμα κινούνταν επί της οδού Οδυσσέως. Στη συμβολή με τη Διονυσίου πέρασε χωρίς να σταματήσει και χωρίς να κοιτάξει δεξιά του.

 

 

Από εκεί έρχονταν ο 16χρονος με το μηχανάκι του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Το παιδί βρέθηκε στην άσφαλτο, χωρίς κράνος να αιμορραγεί. Ο 17χρονος οδηγός της νταλίκας επιτάχυνε και εξαφανίστηκε.

 

«Το παιδί που ήταν στο φορτηγό λέει δεν τον είδε. Το παιδί ήταν παράλυτο, δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο απλά και όταν σηκώθηκε, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος, κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει το αιμόφυρτο παιδί, ενώ παράλληλα ξεκινούσε η αναζήτηση του 17χρονου που τον εγκατέλειψε.

 

«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε η θεία του 16χρονου.

Οι Αρχές εντόπισαν τον 17χρονο και τη νταλίκα σε ερημική τοποθεσία όπου και προχώρησαν στη σύλληψή του.

 

 

Ελεύθερος χωρίς όρους ο 17χρονος

Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας μαζί με τη μητέρα του. Η απόφαση ήταν να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο μέχρι τη δικάσιμο.

 

«Η μαμά του παιδιού μίλησε μαζί μας, ήρθε στο νοσοκομείο να μας βοηθήσει, είναι μάνα και καταλαβαίνει. Είναι μία μάνα και εκείνη που μπορούσε να ήταν το παιδί της. Ήταν δίπλα μας, έκλαιγε και φώναζε γιατί δεν πήρε εμένα και πήρε το παιδί», είπε η θεία του 16χρονου.

 

Αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο ήταν ανήλικοι, δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης, ο θύτης δεν φορούσε ζώνη και το θύμα δεν φορούσε κράνος. Οι δυο τους μάλιστα γνωρίζονταν από το σχολείο.

«Ο ανιψιός μου 18 Ιουνίου πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια. Οδηγούσε μηχανάκι, πήγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του σε σπίτι φίλου του, πήγαινε για καφέ, έτσι είπε στην γιαγιά του», είπε η θεία του ανήλικου.

 

«Δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά του όμως, ας είναι 17 χρονών, δουλεύει και οδηγεί νταλίκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα. Και το άτυχο το παιδί το δικό μας αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο χώμα. Το έχουν στείλει για νεκροψία και περιμένουμε να μας το φέρουν απλά να γίνει η κηδεία, να ηρεμήσουμε», είπε η θεία του 16χρονου.

 

«Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αν με άκουγε και δεν είχε πάει για καφέ»

Μιλώντας, η γιαγιά του 16χρονου ανέφερε: «Εγώ έμενα στην Κάρυστο με το παιδί, το είχα μαζί μου δηλαδή και μου λέει το πρωί: «γιαγιά φεύγω, πάω για καφέ», του λέω εγώ: «κάτσε ρε παιδί μου να με βοηθήσεις να φτιάξουμε κάτι», «όχι γιαγιά πάω για καφέ και μετά». Το παιδί μετά δεν γύρισε, μέσα σε 20 λεπτά έγινε το… Ούτε 20. Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αυτή την ώρα αν με είχε ακούσει και έμενε να μην πάει για καφέ αλλά άμα ήταν να γίνει, γιατί έχω περάσει ένα τρακάρισμα τέτοιο».

 

«Ο άντρας μου έπεσε στο σπίτι κάτω στην αυλή, με το αυτοκίνητο το δικό του, δηλαδή μόνος του, έφυγε το αυτοκίνητο τον πήρε και τελείωσε. Δύο φορές, το σπίτι μου… Τον άντρα και το παιδί τώρα, τελείωσε. Αυτούς τους δύο, το παιδί, το παιδάκι μου. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τι θα κάνουμε, ένα αγγελούδι, μας έφυγε μέσα από τα χέρια».

 

«Όσο για το παιδί αυτό που το πήρε σβάρνα, παιδί ήταν και αυτό και φταίνε οι γονείς του που του δίνανε το φορτηγό, γιατί ήταν ολόκληρη νταλίκα, δεν ήταν μικρό. Ναι το χτύπησε, γιατί δεν σταμάτησε επί τόπου να φωνάξει βοήθεια; Να φωνάξει να… Μπας και σώναμε τίποτα, που το παράτησε μόνο του αβοήθητο.