MY KTEO

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Βουλή: Μετωπική με το «καλημέρα» για την τροπολογία με τις διατάξεις για τη ΛΑΡΚΟ


Με το «καλημέρα» της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς έκαναν λόγο για κατάπτυστη ρύθμιση που έφερε «νύχτα» η κυβέρνηση και η οποία συνιστά ευθεία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη καθώς ήρθε λίγες ώρες πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για άλλη τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ, με την οποία - όπως κατήγγειλε- η κυβέρνηση δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών, θα πρέπει να υπάρχει πρόταση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να στριμώξει τη «γαλάζια» κυβέρνηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά στη ΛΑΡΚΟ, η οποία προκαλεί αντιδράσεις τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή, αλλά και τη «μεταμεσονύχτια κυβερνητική τροπολογία», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αξιόποινη πράξη σε τραπεζικές υποθέσεις, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή θα ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδας την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.