MY KTEO

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης: Έρχεται ευρύς ανασχηματισμός -Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν


 Προ των πυλών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του  ο Ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά το αρνητικό για τη ΝΔ, αποτέλεσμα, των χθεσινών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης που για το λόγο αυτό ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιορδανία, συνομίλησε σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης του και με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και με πρόσωπα τα οποία συνομιλεί χωρίς να έχουν θεσμικό ρόλο, προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις ίσως γίνουν ακόμη και αύριο, πριν, δηλαδή, την προγραμματισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης στην τηλεόραση του Alpha.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλων αλλαγών στην κυβέρνηση. Μάλιστα οι ίδιοι δεν αποκλείουν να υπάρξει ένας σαρωτικός ανασχηματισμός με πολλές καραμπόλες και «καρατόμηση» υπουργών.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Όσον αφορά τα πρόσωπα: Αναμένεται είτε να μετακινηθούν είτε και να βγουν εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας αλλά και ο υφυπουργός του Μ. Σενετάκης, πληρώνοντας το θέμα της ακρίβειας που, όπως φαίνεται έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρνητική για τη ΝΔ ψήφο των πολιτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Λ. Αυγενάκης, που μαζί με τον Μ. Σενετάκη, κατάφεραν να χάσουν το νομό Ηρακλείου, όπου εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης

που προκάλεσε πολλά προβλήματα με τις δηλώσεις του το διάστημα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, η υπουργός Εσωτερικών Ν. Κεραμέως

ς που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με επίκεντρο τις διαρροές e-mail από το ΥΠΕΣ, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σταικούρας αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης, που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Αντιθέτως, στις θέσεις του αναμένεται, μεταξύ άλλων, να παραμείνουν:

-Ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Κ. Χατζηδάκης Και Ν. Παπαθανάσης

-Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης

-Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας.

-Ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης

Και -Ο υπουργός Υγείας

Α. Γεωργιάδης.

-Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προέρχονται κατά βάση από παλαιότερους και νεότερους βουλευτές της ΝΔ αλλά και ορισμένους εξωκοινοβουλευτικούς.