MY KTEO

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 


Παρέμβαση στις εκδηλώσεις για την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε, σήμερα, η εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας, Δημοτική Σύμβουλος, Γρανέτα Τσιβίκα, διατυπώνοντας με σαφήνεια την κάθετη διαφωνία της στην δρομολογούμενη κυβερνητική πολιτική όπου το περιβάλλον, η ενέργεια και το νερό μετατρέπονται σε εμπορεύματα προς εκμετάλλευση από εθνικούς και πολυεθνικούς ομίλους με σκοπό το κέρδος.

Αναλυτικά, ανέφερε: 

«Σήμερα είναι μέρα αγώνα και ως τέτοια την τιμούμε, με την παρουσία μας σε εκδηλώσεις περιβαλλοντικών συλλόγων και φορεων.

 • Ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Ενέργεια και το νερό σε πανάκριβα εμπορεύματα. Επιτρέπει τις πράσινες επενδύσεις όπου όταν και όπως θέλει ο επενδυτής , με χαρακτηριστικό παράδειγμα για την Εύβοια τις αμέτρητες ανεμογεννήτριες και τα χιλιάδες στρέμματα ιχθυοκαλλιεργειών στο Β. και Ν. Ευβοϊκό. Καταστρέφει δασικές εκτάσεις βοσκοτόπια, γεωργική γη , διευκολύνει τη ρύπανση της θάλασσας, των ποταμών .

• Ενάντια στους ενόχους με  πρωταγωνιστικό το ρόλο της  ΕΕ, του ΝΑΤΟ αλλά  και τους πολιτικούς εκφραστές  τους στο ελληνικό κοινοβούλιο , που υποκριτικά στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος  , το καταστρέφουν βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή.

Πυροδοτούν πολέμους , δολοφονούν λαούς, λεηλατούν φυσικούς πόρους μολύνουν το έδαφος , το νερό τον αέρα . Και όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε όλα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής χωρίς να λογαριάζουν την υγεία μας και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι τους και συνοδοιπόροι των αγώνων του λαού μέσα από τους συλλόγους και φορείς του για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής»