MY KTEO

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σπανός για το ταξίδι του στις ΗΠΑ: Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι μέσα από αυτές τις «εικόνες» να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη δική μας διαχείριση για κάθε είδους κρίση


Επιστροφή στην Ελλάδα και στην Χαλκίδα, για τον Φάνη Σπανό αφού ολοκλήρωσε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων εργασίας σε πρότυπους κρατικούς και μη Οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διαχείριση κρίσεων. Μεταξύ αυτών:

San Francisco

-  Marin County Sheriff’s Department – Search and Rescue Unit, υπηρεσία υπεύθυνη για την αναζήτηση και διάσωση ατόμων που έχουν χαθεί ή έχουν ανάγκη βοήθειας στην κομητεία Marin της California.

-  Oakland’s Emergency Management Team. Ομάδα υπεύθυνη για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στο Oakland.

-  Muir Woods National Monument. Προστατευόμενη περιοχή στην California.

-  American Red Cross of the Northern California Coastal Region – San Francisco. Ο Ερυθρός Σταυρός για την παράκτια βόρεια Καλιφόρνια.

Houston

- City of Houston Office of Emergency Management. Πρότυπος οργανισμός Πολιτικής Προστασίας της πόλης του Houston.

-  Texas A&M Engineering Extension Service (TEEX). Από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης επαγγελματιών και εθελοντών για πυροπροστασία, ασφάλεια και διαχείριση καταστροφών.

-  The Harris County Flood Control District. Φορέας της κομητείας County για την κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων.

«Όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις, γνωρίσαμε σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους προστασίας, αλλά και κοινά προβλήματα και προκλήσεις. Ελπίδα και στόχος τελικά αυτού του ταξιδιού είναι μέσα από αυτές τις «εικόνες» να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη δική μας διαχείριση για κάθε είδους κρίση.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και προσωπικά τον Πρέσβη κ. Γιώργο Τσούνη και τους συνεργάτες του, για την τιμητική επιλογή και την ευκαιρία που μου δόθηκε να συμμετάσχω στο πρόγραμμα “IVLP” του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών! « δήλωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός