MY KTEO

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας: Ενδοσχολική Επιμόρφωση με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες & Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση»

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν το επιμορφωτικό βιωματικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες &

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση» διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας στις 10, 24 Απριλίου και 15 Μαΐου 2024, μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος.


Ο κ. Σταύρος Τζιγιάννης, Διευθυντής Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού φορέα αναζωογόνησης ΕRC & Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου, μαζί με μέλη της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης Ευβοίας, παρουσίασε θεωρητικά και μέσω βιωματικών ασκήσεων, τους τρόπους παροχής Πρώτων Βοηθειών και αποφυγής ατυχημάτων, τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή καθώς και μεθόδους αντιμετώπισης πνιγμονής από ξένο σώμα, προκειμένου, οι εκπαιδευτικοί να είναι έτοιμοι για τυχόν ατυχές συμβάν στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην επιμορφωτική δράση κι ευχαριστεί θερμά τον κ. Σταύρο Τζιγιάννη, για την ανταπόκριση του στο κάλεσμα, και του εύχονται να έχει πάντα επιτυχίες και να μην χρειαστεί να εφαρμόσουν όσα τους έμαθε!