MY KTEO

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Αλλάζει ο καιρός, έρχεται «δύσκολο» διήμερο στο τέλος Ιουνίου


Τα 40άρια επιμένουν και σήμερα, Τρίτη, όμως, από Πέμπτη ο καιρός αλλάζει με βροχές στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας.

Άκρως καλοκαιρινή και ζεστή θα είναι η σημερινή ημέρα, όπου ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα, πριν αλλάξει ο καιρός προς το τέλος της εβδομάδας, όταν θα πέσει η θερμοκρασία και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες προς τη βόρεια Ελλάδα.

Η σημερινή, ωστόσο, ημέρα θα είναι ηλιόλουστη με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και στα δυτικά. Λίγες βροχές, σύμφωνα με το meteo, θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο στα δυτικά και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα τμήματα.

Όμως, το καλοκαιρινό σκηνικό θα χαλάσει προς την Πέμπτη, καθώς αναμένονται ισχυρές καταιγίδες προς τα βόρεια, με ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο το Σάββατο.

Η εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά
Ο Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του, προειδοποιεί για σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ημέρες αλλά και για δυνατές βροχές.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, αναφέρει:

«Η θερμοκρασία παρότι διατηρείται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά, δεν θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Οι άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ - πρόσκαιρα στα ΝΑ την Τετάρτη στα 6 με 7 με σημαντική ενίσχυση Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο.

Ο καιρός άστατος κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα Βόρεια».

Η εξέλιξη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου
Με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει το στίγμα του καιρού έως το τέλος του Ιουνίου.




iEidiseis.gr