MY KTEO

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Συνάντηση ενημέρωσης του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Βοιωτίας-Ευβοίας για τις εξελίξεις στη ΔΟΥ Χαλκίδας

 


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Χαλκίδα συναντήθηκε χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων των Δ.Ο.Υ. Βοιωτίας-Ευβοίας στα πλαίσια ενημέρωσης των εξελίξεων στη ΔΟΥ Χαλκίδας και την επικείμενη υποβάθμιση της.

 Για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ δήλωσε την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην περάσει η υποβάθμιση των  υπηρεσιών της ΔΟΥ Χαλκίδας που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Μια τέτοια απόφαση θα επιδεινώσει την καθημερινότητα, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των κατοίκων της Χαλκίδας και όλης της Εύβοιας. Μάλιστα θα έρθει να προστεθεί στο κλείσιμο της ΔΟΥ Καρύστου και ΔΟΥ Ιστιαίας που προηγήθηκαν και έχουν ήδη επιβαρύνει την ζωή της κατοίκων του νησιού. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζομένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει ως ένοχους και τιμωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας που εκτελούν τα καθήκοντά τους με εντιμότητα και ευσυνειδησία και δεν είχαν καμία ανάμιξη στο κύκλωμα. Η δράση του κυκλώματος εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας αποτελεί ένα ακόμα γεγονός χρηματικής διαφθοράς, διαπλοκής και βαθιάς σήψης του σημερινού συστήματος που τροφοδοτείται από τη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που από τη μια φοροληστεύει τα λαϊκά στρώματα κι από την άλλη ενισχύει με κάθε τρόπο τους μεγάλους

επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια» τις αγωνίες των εργαζομένων που καταγγέλλουν   πως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα τεχνικά εργαλεία και η υποδομή ώστε να προχωρήσει η μεταφορά υπηρεσιών στην Αθήνα γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλη υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών και τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων όλου του νησιού.

 

Η κίνηση αυτή είναι ενταγμένη στο συνολικότερο σχέδιο, που αφορά στην συγκέντρωση των φορολογικών υπηρεσιών και την υποβάθμιση των ΔΟΥ μέσα από την ουσιαστική μετατροπή τους σε Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Σε αυτή την κατεύθυνση τα γεγονότα στη ΔΟΥ Χαλκίδας αποτελούν πρόσχημα για να “τρέξουν” αυτές οι αλλαγές πιο γρήγορα και στην Περιφέρεια, και βέβαια για να αποποιηθεί ο Διοικητής της ΑΑΔΕ τις αντικειμενικές ευθύνες του στην επιλογή Προϊσταμένων (στο κύκλωμα εμπλέκεται η Διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας).

 

Αυτό που απαιτείται είναι να ενισχυθεί με προσωπικό η ΔΟΥ Χαλκίδας ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις αρμοδιότητές και να διερευνηθεί η υπόθεση διαφθοράς σε βάθος ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου κι αν βρίσκονται.

 

 

 

Το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων ώστε να μην περάσει η υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας αφορά όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, κατοίκους του νησιού οι οποίοι θα αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι από Κάρυστο, Ιστιαία, Χαλκίδα μέχρι την Αθήνα για να διεκπεραιώσουν αναγκαίες υποχρεώσεις.

 

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τις δίκαιες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας.