MY KTEO

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ποια είναι η πιο ελκυστική ηλικία για τους άνδρες και ποια για τις γυναίκες;


Στον τομέα της σωματικής ελκυστικότητας, δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο. Οι ατομικές προτιμήσεις ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, και αυτό που ένα άτομο θεωρεί όμορφο μπορεί να μην είναι όμορφο για ένα άλλο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές τάσεις που μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για το πώς η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται την ομορφιά. Παρόλο που εσύ και εγώ μπορεί να βρίσκουμε ελκυστικούς τους ανθρώπους άνω των 40 ετών, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η ηλικία είναι η πιο αξιόλογη από άποψη σωματικής ελκυστικότητας. Πότε λοιπόν είμαστε πιο ελκυστικοί; Πότε είμαστε πιο ελκυστικοί; Διάφορες μελέτες και έρευνες έχουν προσπαθήσει να προσδιορίσουν την ηλικία στην οποία οι άνδρες και οι γυναίκες θεωρούνται πιο ελκυστικοί. Εδώ παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα:

Η μελέτη της NordChem πήρε συνεντεύξεις από περισσότερους από 16.000 ανθρώπους από οκτώ διαφορετικές χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μέση ηλικία στην οποία οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές είναι τα 28 έτη. Για τους άνδρες ωστόσο, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στα 32 έτη. Ο Christian Rudder, συνιδρυτής του OkCupid, διεξήγαγε μια ανάλυση δεδομένων και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες πιο ελκυστικούς μεταξύ των ηλικιών 38 και 39 ετών. Το περιοδικό Allure, αντίστοιχα, διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαίνονται καλύτερα μεταξύ των ηλικιών 30 και 34 ετών. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες θεωρούνται "μεγάλες" στα 53 τους χρόνια, ενώ για τους άνδρες η ηλικία αυτή ανεβαίνει στα 59 τους χρόνια.

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων
Τι υποδηλώνουν αυτά τα αποτελέσματα; Πρακτικά τίποτα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Η ομορφιά και η ελκυστικότητα είναι υποκειμενικές και προσωπικές έννοιες. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τις τάσεις και να δούμε τι σκέφτεται η πλειοψηφία, ειδικά όταν πρόκειται για τη σεξουαλική έλξη. Όσον αφορά τη σεξουαλική έλξη, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι φτάνουν στη μέγιστη ελκυστικότητά τους μετά την ηλικία των 60 ετών. Μια μακροσκοπική έρευνα που διεξήχθη από το Match μεταξύ 5.000 εργένηδων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι οι γυναίκες κάνουν το καλύτερο σεξ στην ηλικία των 66 ετών και οι άνδρες στα 64. Η σχέση μεταξύ ηλικίας και ευτυχίας είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Μελέτη του London School of Economics διαπίστωσε ότι η ευτυχία σε όλη τη διάρκεια της ζωής έχει σχήμα "U". Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι στην ηλικία των 23 ετών και στην ηλικία των 69 ετών. Η θεωρία υποδηλώνει ότι οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες μας συγκεντρώνονται στη μέση ηλικία, αλλά αυτές οι απαισιόδοξες ιδέες εγκαταλείπονται καθώς μεγαλώνουμε και αποδεχόμαστε τη ζωή μας. 



Esquire.gr