MY KTEO

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Έξι ιδιότητες που θα πρέπει να αναζητάμε σε ένα ταίρι το οποίο βλέπουμε σοβαρά


Δεδομένης της δουλειάς τους, οι δικηγόροι διαζυγίων έχουν μια μοναδική αντίληψη για τις σχέσεις. Μπορεί να μην είναι θεραπευτές ζευγαριών, αλλά σίγουρα έχουν πάρει μια καλή γεύση του τι σημαίνει γάμος, παρατηρώντας τι κάνει τον εν λόγω θεσμό να λειτουργεί, αλλά και τι τον οδηγεί στην κατάρρευση. 

Για αυτό και εμείς στη HuffPost, ζητήσαμε από τους δικηγόρους που ειδικεύονται στα διαζύγια να μοιραστούν μαζί μας τις κορυφαίες ιδιότητες που αναζητούν σε έναν ρομαντικό σύντροφο, με βάση την πολυετή επαγγελματική και προσωπική εμπειρία τους.
 
1. Ειλικρίνεια και αυθεντικότητα
«Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα είναι τα δομικά στοιχεία της εμπιστοσύνης, που αποτελεί το θεμέλιο κάθε μεγάλης σχέσης. Η ειλικρίνεια είναι το κλειδί για την οικοδόμηση αληθινής οικειότητας, πιστότητας και δέσμευσης. Ακόμα και τα αθώα ψέματα δεν έχουν θέση σε μια υγιή σχέση», υποστηρίζει η δικηγόρος Λόρεν Λέικ.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι ο/η σύντροφός μας θα κάνει αυτό που λέει ότι θα κάνει. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στη σχέση και τελικά, αργά ή γρήγορα, ο δεσμός θα καταρρεύσει», προσθέτει η συνάδελφός της, Κάρεν Κόβι.  

2. Να μας αντιμετωπίζει σαν ισότιμο/η σύντροφο 
«Mε επισκέπτονται τόσοι άνθρωποι που τους έχουν κακομεταχειριστεί στο γάμο τους. Ίσως πίστευαν ότι τους άξιζε να τους φέρονται έτσι, επειδή ο/η σύζυγός τους είχε μια δύσκολη ζωή. Όμως κανείς και καμία δεν έχει δικαίωμα να κάνει και τη δική μας ζωή δύσκολη. Ιδίως αν εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ευτυχία του/της. Για τον λόγο αυτό, αναζητάμε κάποιον που να μας φέρεται τόσο καλά όσο εμείς και να είναι ευγενικός μαζί, μας ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που περνά», μας προτρέπει η δικηγόρος Κάρλα Ντάλι. 

3. Θα πρέπει να νιώθουμε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε κοντά του/της
«Οι άνθρωποι που με προσλαμβάνουν για να τους βοηθήσω να βγάλουν διαζύγιο σπάνια αισθάνονται έτσι για τον/τη σύντροφό τους. Ακόμα κι αν το κάποτε το ένιωθαν. Συχνά μάλιστα, νιώθουν ενθουσιασμένοι που έπαψαν να βλέπουν τον/τη σύντροφό τους και θα ήταν πιο ευτυχισμένοι μόνοι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα, χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο ή λιγότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Μόλις σβήσει η επιθυμία να είμαστε κοντά σε έναν/μια σύντροφο, τότε η σχέση έχει τελειώσει», μας προειδοποιεί η δικηγόρος Ράντι Κέσλερ,Randy συγγραφέας του βιβλίου “Divorce: Protect Yourself, Your Kids And Your Future”

4. Έχει αυτοπεποίθηση
«H αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη προκειμένου ο/η σύντροφός μας να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της καριέρας μας και να στέκεται δίπλα μας στους διάφορους αγώνες που δίνουμε καθημερινά, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αν ένας/μια σύντροφος νιώθει ανασφαλής και προσπαθεί να μας αποθαρρύνει εμποδίζοντας την πρόοδό μας, τότε δεν είναι ο/η ιδανικός/ή για εμάς», μας προειδοποιεί η Στέισι Φίλιπς, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου.
 
5. Είναι ανεξάρτητος/η
«Ένα ανεξάρτητο ταίρι δεν μας γίνεται ποτέ βάρος. Μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια ακόμα και όταν εκείνο λείπει και μας δίνει χρόνο και χώρο για τον εαυτό μας. Δεν θέλουμε στο πλάι μας άβουλα άτομα, που να περιμένουν τα πάντα από εμάς και να μας γίνονται αυτό που λέμε ”στενός κορσές”. Μια τέτοια σχέση εξάρτησης, αποκλείεται να μακροημερεύσει», μας συμβουλεύει και πάλι η Φίλιπς.

6. Είναι οικονομικά αυτάρκης
Μια από τις κυρίαρχες αιτίες διαζυγίου και διάλυσης των σχέσεων σήμερα, είναι τα χρήματα. Τα οικονομικά θέματα μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τις πιο παθιασμένες σχέσεις. Ωστόσο προσοχή: Το ότι θέλουμε το ταίρι μας να είναι οικονομικά αυτάρκες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι πλούσιος/α ή να μην έχει το παραμικρό χρέος. Σημαίνει απλώς, ότι πρέπει να είναι σε θέση να φροντίζουν τον εαυτό τους, να φροντίζουν για την οικογένεια ή τα παιδιά τους και να κατανοούν πώς να κάνουν έξυπνες επενδύσεις, με απώτερο σκοπό όχι τον πλούτο, αλλά τη σταθερότητα.



Πηγή: Huffington Post