MY KTEO

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Την στελέχωση των θέσεων ευθύνης και το μηχανισμό ελέγχων στην ΑΑΔΕ, μετά τις συλλήψεις της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και ακόμη τριών υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας ζητάει η Καζάνη.

 


Η Βουλευτής Κατερίνα Καζάνη μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομαδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης και το μηχανισμό ελέγχων στην ΑΑΔΕ, μετά τις συλλήψεις της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και ακόμη τριών υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας

 Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη σύσταση της ΑΑΔΕ ως ανεξάρτητης αρχής υπό την εποπτεία των πιστωτών της χώρας και την ψήφιση του νόμου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Η λειτουργία της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτες εξουσίες του Διοικητή της, με ελάχιστη δημοκρατική λογοδοσία και οργανωτική αδιαφάνεια.

Η αδιαφάνεια ενισχύεται από την ανεφαρμοστικότητα των διατάξεων για τη λογοδοσία της ΑΑΔΕ προς τη Βουλή.

Πρόσφατα, αναδείχθηκε σοβαρό ζήτημα με τις συλλήψεις υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας για εγκληματική δραστηριότητα, που φανερώνει κενά ελέγχου και διαφθοράς στην ΑΑΔΕ.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό σχετικά με τις ευθύνες του Διοικητή της ΑΑΔΕ, την ανεξέλεγκτη δράση των κατηγορουμένων, την πιθανότητα παρεμβάσεων στο σύστημα ελέγχου, την αποδοτικότητα των εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης και τη συνεργασία με τη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση στη σύσταση επιτροπής ελέγχου των ελεγκτών και την απόφαση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί το κύρος των ευσυνείδητων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.