MY KTEO

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

«Προειδοποίηση» Μαρουσάκη: Έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία


Παραμένουν δύσκολες οι επόμενες μέρες καθώς έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα η σημερινή ημέρα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των μελτεμιών που φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Χθες, οι άνεμοι στην Εύβοια ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός, ακόμα και στις δυτικές περιοχές όπου η ξηρασία και η θερμοκρασία αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Οι επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο κινδύνου λόγω των θερμών αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική που επηρεάζουν την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Παρά την μερική μετρίαση από τα μελτέμια, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, φτάνοντας έως και 40 βαθμούς στα δυτικά και 35-37 βαθμούς στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, δεν αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις, οπότε η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο καιρός μέχρι και του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με την ΕΜΥ

Για Παρασκευή 21/6
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Για Σάββατο 22/6
Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Για Κυριακή 23/6
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για Δευτέρα - Αγίου Πνεύματος 24/6
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.



iEidiseis.gr