MY KTEO

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Πρόβλεψη σοκ για τον νέο καύσωνα: Mέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Χαλκίδα


Φαίνεται πως επιβεβαιώνεται ο νέος καύσωνας την επόμενη εβδομάδα. Το προγνωστικό μοντέλο windy προβλέπει μέχρι και 45 βαθμούς κελσίου την επόμενη Πέμπτη στη Χαλκίδα.

Αν και είναι νωρίς για οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη για τον καιρό, το προγνωστικό μοντέλο windy κάνει πρόβλεψη για ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας από την Δευτέρα. Μάλιστα, ο καύσωνας θα κάνει το πικ του την Πέμπτη όπου η θερμοκρασία, σύμφωνα πάντα με το windy, θα φτάσει κατά τόπους και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η παραπάνω πρόβλεψη θα είναι το πρώτο σοβαρό «επεισόδιο» καύσωνα το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση η θερμοκρασία θα αυξάνεται προοδευτικά αρχής γενομένης από την Δευτέρα όπου η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ 38αρι θα σημειωθεί σε Χαλκίδα, 37 στη Λάρισα και 36 στη Λαμία.

Την Τρίτη η θερμοκρασία στις παράλιες περιοχές της Αθήνας θα φτάσει 36 βαθμούς Κελσίου, 41 βαθμούς στη Χαλκίδα, 40 στη Λάρισα, 39 στη Λαμία. 

Την Τετάρτη η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία αυτή αφορά τις παράλιες περιοχές. Συνεπώς η θερμοκρασία θα είναι 2-3 υψηλότερη στο κέντρο της Αθήνας. Ο υδράργυρος θα σημειώσει φετινό ρεκόρ, εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόγνωση στη Χαλκίδα με 41 βαθμούς, ενώ 40 θα φτάσει στη Λάρισα και 38 βαθμούς στη Λαμία.

Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού με 45αρι στη Χαλκίδα. Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου θα δεχτεί το κέντρο της Αθήνας ενώ 43αρι δείχνει το προγνωστικό μοντέλο του windy για Λαμία και 41 βαθμούς στη Λάρισα.