MY KTEO

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου - Τέλος από τις συνεδριάσεις της Βουλής


Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και ο Λευτέρης Αυγενάκης οδεύει προς διαγραφή, με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας, το οποίο έχει προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων.

Λευτέρης Αυγενάκης: Υπήρξε περιστατικό λεκτικής έντασης μόνο – Τι απαντά μετά την καταγγελία για χειροδικία σε υπάλληλο αεροδρομίου
Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι η απόφασή της θα είναι η αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Μουρελάτος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας θα συνταχθεί μια σχετική αναφορά και σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης ώρας ο κ. Αυγενάκης θα αποτελεί παρελθόν από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης, κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όσο και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη. Ο κ. Αυγενάκης, μετέβη πρώτα στο γραφείο του κ. Καλαφάτη στον δεύτερο όροφο χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης αποχώρησε εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος επίσης νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Τασούλας: Μομφή κατά Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά – Αποκλείεται από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής
Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κύριος Τασούλας υπογράμμισε πως οι βουλευτές οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια εκτός Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού αλλά και της λαϊκής εντολής που έχει δοθεί.

Μάλιστα ο κύριος Τασούλας τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν είναι «παιδονόμος» και συμπεριφορές σαν του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν είναι ανεκτές.

Έτσι, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα συμμετέχει από εδώ και στο εξής στις συνεδριάσεις.