MY KTEO

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Χαλκίδα: Βαριές ποινές για το σκάνδαλο στην πρώην Εμπορική Τράπεζα


Ολοκληρώθηκε  χθες η δίκη των  κατηγορούμενων για τα δάνεια που χορηγούσε η πρώην Εμπορική Τράπεζα Ιστιαίας και δεν πληρώθηκαν από τους δανειολήπτες. Συγκεκριμένα  πρώην υπάλληλοι της πρώην Εμπορικής  Τράπεζας  Ιστιαίας κατηγορούντο ότι σε συνεργασία με μεσίτες και εκτιμητές ακινήτων χορηγούσαν δάνεια χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις. Εκτός τους υπαλλήλους κατηγορούμενοι ήταν και οι δανειολήπτες. 

Συνολικά κατηγορούμενοι  ήταν 64 άτομα.  Τα δάνεια είχαν δοθεί την περίοδο 2005 με 2008. Η ζημιά της Τράπεζας από τα δάνεια ανέρχεται σε 6 εκ ευρώ. Όλοι κατηγορούνταν για απιστία. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου από τους 4 υπαλλήλους της Τράπεζας οι 3 καταδικάστηκαν σε 5-8 χρόνια και αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση ενώ ένας αθωώθηκε. 

Από τους διαμεσολαβητές των δανείων 2 αθωώθηκαν και 2 καταδικάστηκαν  από 5-8 χρόνια και αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση. 

Οι τρεις εκτιμητές πολιτικοί μηχανικοί καταδικάστηκαν σε 5-8 χρόνια και αφέθηκαν ελεύθεροι  με χρηματική εγγύηση. Τέλος από τους δανειολήπτες καταδικάστηκαν οι 10 και οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.