MY KTEO

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δράσεις του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Κύμη, στον λόφο του Προφήτη Ηλία, εκδήλωση στην μνήμη του « Μαύρου Καβαλάρη », ήρωα Ταγματάρχη Ι. Βελισσαρίου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ευβοίας, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας και τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων.










Μετά το τρισάγιο που τελέστηκε, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ήρωα, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. ΑντώνιοΡούσσο, ο οποίος είναι και έφεδρος αξιωματικός, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Διοικητή της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγο Γεώργιο Καπράλο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας και άλλους επισήμους.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Ναού του Προφήτη Ηλία. Από πλευράς Δ.Σ. του Συνδέσμου, εκτός του Προέδρου Μιχαήλ Βαρυτιμίδη παραβρέθηκαν, ο Γραμματέας Κων/νος Μητράκης ,ο Έφορος Χρήστος Τζαχρήστος και το μέλος Αναστάσιος Βαρυτιμίδης.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας διοργάνωσε, επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αεροπορίας, που βρίσκεται εντός της Αεροπορικής Βάσης Τατοΐου.

Κατά την άφιξη τους στο Μουσείο, τους υποδέχτηκε η Ανθυπασπιστής (ΤΟΠ) κ. Ευγενία Κουλίτση, η οποία και τους ξενάγησε τόσο στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου, όσο και στους εσωτερικούς που στεγάζονται στο ιστορικό υπόστεγο «Λέρος». Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αεροσκάφη που υπηρέτησαν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ιστορικά οχήματα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου καθώς επίσης και αεροσκάφη ή τμήματα αεροσκαφών που ανασύρθηκαν από τον βυθό του Αιγαίου. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης-ενημέρωσης η κ. Κουλίτση παρουσίασε πληθώρα ιστορικών στοιχείων που αφορούσαν τα εκθέματα, τον τρόπο συντήρησης τους καθώς και τα μελλοντικά σχέδια που αφορούν στον εμπλουτισμό του Μουσείου.

Στην εκδρομή συμμετείχαν μέλη και φίλοι του Συνδέσμου με τις οικογένειες τους και από πλευράς Δ.Σ. την πλαισίωσαν ο Προέδρος Μιχαήλ Βαρυτιμίδης ο Γραμματέας Κων/νος Μητράκης, και τα μέλη Αναστάσιος Βαρυτιμίδης, και Γεώργιος Βλαχάκης.

Μετά την αποχώρηση από το Πολεμικό Μουσείο Αεροπορίας, ακολούθησε συνεστίαση σε εξοχικό κέντρο, δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να απολαύσουν την εξοχή.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην δράση αυτή.