MY KTEO

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Καταγγελία αναγνώστριας: Ταλαιπωρία 10 ωρών για έξι υποψήφιους/ες σπουδαστές/στριες ΑΕΝ από το ΕΠΑΛ Κονιστρών (ΦΩΤΟ)


Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους έξι υποψήφιους/ες σπουδαστές/στριες ΑΕΝ από το ΕΠΑΛ Κονιστρών, την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου, ημέρα που πέρναγαν από γιατρούς για να πάρουν
τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας του eviatop, αναγκάστηκαν υποψήφιοι/ες και οι συνοδοί τους να μεταβούν στον Πειραιά, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και να περιμένουν στην ουρά, όρθιοι και κάτω από τον ήλιο, για πάνω από 10 ώρες για μια διαδικασία που διήρκησε λίγα λεπτά. Κι αυτό γιατί την ίδια μέρα έκτος από τους υποψήφιους σπουδαστές από όλη την χώρα, από γιατρούς πέρναγαν και οι ήδη σπουδαστές των ΑΕΝ από όλη τη χώρα, αλλά και οι εν ενεργεία έλληνες ναυτικοί.

«Ενώ ξέρουν ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος, μόνο Τρίτη και Παρασκευή, σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, από τις 27 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου, γίνεται η διαδικασία αυτή. Για να καταλάβετε, η ουρά ήταν τέτοια που περαστικοί μας ρωτούσαν αν κάνουμε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας» είπε χαρακτηριστικά στο eviatop, η γονέας που προχώρησε στην καταγγελία.

«Η ανοργανωσιά που αντιμετωπίσαμε ήταν άνευ προηγουμένου. Αυτό που ζήσαμε μόνο ως απαξίωση προς τους υποψήφιους σπουδαστές και τους συνοδούς τους μπορεί να χαρακτηριστεί» συνέχισε στην καταγγελία της και εξήγησε ότι η ούρα όχι μόνο ήταν ατελείωτη, αλλά χρειάστηκε τρεις φορές να βγουν και να ξαναμπούν στη σειρά. Μία για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, δεύτερη για εξεταστούν από οφθαλμίατρο και παθολόγο και τρίτη φορά για να περιμένουν την έκδοση της γνωμάτευσης. 
«Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ όλη η προηγούμενη διαδικασία γινόταν ηλεκτρονικά, μας ζητούσαν σε φωτοτυπίες τα δικαιολογητικά. Αν κάποιος δεν τα είχε έπρεπε να φύγει από την ουρά προς αναζήτηση φωτοτυπικού» σημείωσε η γονέας.

«Έπρεπε από την προηγούμενη να ήμαστε Αθήνα για να είμαστε αξημέρωτα έξω από το Υπουργείο και να πιάσουμε θέσεις στην ουρά. Από τις 7 το πρωί, φύγαμε μετά τις 5 το απόγευμα, “με την ψυχή στο στόμα” να προλάβουμε το λεωφορείο της επιστροφής. Και δεν ήμασταν οι μόνοι. Από όλη τη χώρα υποψήφιοι/ες σπουδαστές/στριες και οι συνοδοί τους υπέστησαν την ίδια ή και μεγαλύτερη ταλαιπωρία, αφού πολλοί χρειάστηκε να πληρώσουν ακόμα και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία» τόνισε η γονέας και καταλήγοντας αναρωτήθηκε «Γιατί εν έτη 2025, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έπρεπε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας, οι μελλοντικοί ναυτικοί μας, αλλά και οι εργαζόμενοι της ελληνικής ναυτιλίας, να υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία, ψυχική και σωματική;»