MY KTEO

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης τη Δευτέρα


Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14.10.2021 χαιρετίζει τους/τις  εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες απεργούς της ΕΛΜΕ Εύβοιας και τους/τις χιλιάδες όλης της χώρας, καθώς και τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11.10.2021, σε όλες τις πρωτεύουσες νομών με εντυπωσιακή μαζικότητα, κόντρα στις απειλές, τους εκβιασμούς, τις συκοφαντίες, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών (ακόμη και για 3000 ευρώ ατομικό πρόστιμο). Τίποτα από όλα αυτά δε στάθηκε ικανό να εμποδίσει τις χιλιάδες των συναδέλφων να απεργήσουν και να διατυμπανίσουν τη θέλησή τους ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων. Η μεγαλειώδης δε, συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο και η πορεία που ακολούθησε ως τη Βουλή, όπου συναντήθηκε με την πορεία των μαθητών/τριών, καταδεικνύει ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι/ες μας και ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί

Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα (1 λευκό, 1 κατά)

1. η συνέχιση του αγώνα με επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Οι συνάδελφοι/ισσες της ΕΛΜΕ Εύβοιας ζητούν από την ΟΛΜΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα πολιτικοσυνδικαλιστικά και νομικά μέτρα θωράκισης της απεργίας.

2. να μην προχωρήσουν οι σύλλογοι σε συνεδριάσεις για το θέμα αυτό, αφού έχει παρέλθει και η σχετική ημερομηνία, όπως προβλέπεται από τα σχετικά ΦΕΚ και τις Υ.Α. και δεν έχει σταλεί καμία άλλη οδηγία από το Υπουργείο. Αν παρόλα αυτά υπάρξουν Δ/ντές /τριες που θα επιμείνουν, το Δ.Σ. να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των συναδέλφων (π.χ. δίωρες, τρίωρες στάσεις εργασίας  κλπ)

3. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης τη Δευτέρα 18.10.2021 και ώρα 2 μ.μ. μαζί με γονείς και μαθητές/τριες, για το πολύ σοβαρό θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων εν μέσω πανδημίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και τους 32 μαθητές/τριες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.