MY KTEO

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Τι να κάνετε για να έχει διάρκεια η σχέση σας


Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, ειδικότερα αν σκοπεύετε να κρατήσουν και να απολαμβάνετε μια υγιή, ευτυχισμένη, και μακροχρόνια σύνδεση με τον σύντροφό σας.

Και αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε με τον σύντροφό σας για όλη σας τη ζωή, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να κάνουν την σχέση σας να διαρκέσει!

1. Ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία.
Η καλή επικοινωνία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες μιας σχέσης. Ωστόσο, δεν εννοούμε ότι πρέπει να μιλάμε πολύ. Η καλή επικοινωνία περιλαμβάνει ανταλλαγή ιδεών, αμφιβολιών και βαθιών συναισθημάτων. Εάν εκφράσετε πως αισθάνεστε και σκέφτεστε, θα δώσετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να συμμετάσχει στη ζωή σας.  

Έτσι λοιπόν, το άλλο άτομο θα αισθάνεται πολύτιμο και άξιο εμπιστοσύνης. Με καλή επικοινωνία, μπορείτε να ενισχύσετε τη σχέση σας, να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και να ξεπεράσετε τα προβλήματα. Με τον ίδιο τρόπο, θα μπορέσετε να δείτε και τις διαφορετικές απόψεις στη λήψη μιας απόφασης. 

2. Ο σεβασμός κάνει τη σχέση σας να διαρκέσει μια ζωή. 
Τα ζευγάρια που σέβονται ο ένας τον άλλο, νοιάζονται, εκτιμούν και δεν κάνουν τίποτε για να βλάψουν το άλλο άτομο. Αυτός ο σεβασμός εμποδίζει τα ειρωνικά ή τα οδυνηρά σχόλια. Επιπλέον, όταν υπάρχουν διαφωνίες, είναι πιο εύκολο να δείτε τις απόψεις του συντρόφου σας και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο και για τους δύο σας. 

3. Να συμφιλιωθείτε χωρίς δισταγμούς. 
Το να κοιτάς τα λάθη στο παρελθόν χωρίς να κρατάς μνησικακίες βελτιώνει τη σχέση σας. Επίσης ωφελεί καθένα προσωπικά γιατί αν κρατάτε θυμό μέσα σας, αυτό μπορεί να βλάψει τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία. 

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να ζητάτε συγνώμη όμως και να συγχωρείτε τους άλλους. Όταν έχετε μία διαφωνία, μην περιμένετε. Πρέπει να τη λύσετε αμέσως. Αν κοιμηθείτε θυμωμένοι, η διαμάχη σας θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

4. Περνάτε χρόνο μαζί.
Παρόλο που είναι αλήθεια ότι όλοι χρειάζονται προσωπικό ελεύθερο χώρο, είναι σημαντικό στο ζευγάρι να περνά αρκετό χρόνο μαζί. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη συντροφιά του άλλου, να γελάσετε και να ζήσετε νέα πράγματα. Διαφορετικά, μάλλον κάποια στιγμή θα βαρεθείτε τη σχέση σας.

5. Η αίσθηση της δέσμευσης και της υποστήριξης βοηθούν να κρατήσει η σχέση σας μια ζωή.
Όταν αισθάνεστε ευάλωτοι, έχετε ανάγκη να αφιερώσετε ένα λεπτό για να δείτε τα προβλήματά σας ως απλό εμπόδιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτείτε ότι πρέπει να τερματίσετε τη σχέση σας. 

6. Δείχνετε συνεχώς την αγάπη και την αφοσίωσή σας. 
Παρόλο που μπορεί να φαίνεται προφανές, λέγοντας στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε και φυσικά να το δείχνετε, θα αυξήσει τις πιθανότητες διάρκειας της σχέσης σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην σταματήσετε ποτέ να λέτε «σ’ αγαπώ»!

Χαρακτηριστικά υγιών ζευγαριών
Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ευγενικά και γενναιόδωρα δημιουργούν μία διαρκή καλή σύνδεση. Και αυτό γιατί δημιουργούν ένα περιβάλλον εκτίμησης και ευγνωμοσύνης καθορίζοντας και τονίζοντας τα καλά πράγματα, αποτελώντας τη βάση μιας ευτυχισμένης, ήρεμης και ικανοποιητικής σχέσης. 

Λοιπόν, οι ειδικοί συμβουλεύουν:
  • Μην φωνάζετε.
  • Μην ενοχλείτε ο ένας τον άλλον την ίδια στιγμή.
  • Αφήστε το άλλο άτομο να κερδίσει σε μία διαφωνία. 
  • Η κριτική σας να είναι με αγάπη και καλοσύνη, όταν και όπου πρέπει.
  • Αποφύγετε να αναφέρεστε στα λάθη του παρελθόντος. 
  • Δείξτε ο ένας στον άλλο την αγάπη σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. 
  • Παραδεχτείτε το λάθος σας. (Όταν κάνετε βέβαια)!
Τέλος, δεν υπάρχει φυσικά κανένας τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι η σχέση μας θα διαρκέσει μια ζωή.

Στην πραγματικότητα, όλα εξαρτώνται από τον τύπο της σχέσης. Όμως δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε τις παραπάνω συμβουλές.govastileto.gr