MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Τι λένε τα άστρα για σήμερα;


Κριός
Η σημερινή ευθυγράμμιση Σελήνης – Άρη φέρνει στην επιφάνεια ισχυρότερες επιθυμίες και πάθη. Μπορεί να υπάρχει έξτρα θόρυβος σε μια ερωτική σχέση ή ενθουσιασμός στον δημιουργικό κόσμο σου. Κάποιος φιλικός ανταγωνισμός μπορεί να αποτελέσει κίνητρο. Ωστόσο ορισμένες πτυχές σήμερα μεγεθύνουν τις ανασφάλειες ή τις ευαισθησίες. Μια προκλητική όψη μεταξύ του Χείρωνα στο ζώδιο σου και της Αφροδίτης μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα σου να έρθεις κοντά σε κάποιον προσωρινά, είτε νοητικά είτε συναισθηματικά ή και τα δύο. Ανακαλούνται δύσκολα προβλήματα από το παρελθόν περιπλέκοντας τα πράγματα περισσότερο.

Ταύρος
Με τη Σελήνη και τον Άρη να ευθυγραμμίζονται στον ηλιακό 4ο οίκο σου, η διάθεση για πνευματικότητα είναι ανεβασμένη και για δραστηριότητες που σχετίζονται με το σπίτι. Ίσως πάλι να θέλεις να επιλύσεις ένα προσωπικό πρόβλημα σου. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι σε καθοδηγούν τα συναισθήματά σου κυρίως και η επιθυμία σου για δράση. Ωστόσο με τις προκλητικές όψεις του Χείρωνα, μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθείς αληθινά με κάποιον σήμερα, όσο κι αν το θέλεις. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων απέναντι σου μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια τις ανασφάλειες σου ή να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση σου.

Δίδυμοι
Η Σελήνη κατευθύνεται στον τομέα της επικοινωνίας σου και συναντά τον Άρη εκεί, ζωντανεύοντας τις σκέψεις, τις ιδέες, τις συνδέσεις και τις συνομιλίες σου. Μπορεί να ανακαλύψεις κάτι νέο που θα σου αρέσει σε ένα έργο ή μια προσπάθεια και θα σε ενθουσιάζει. Ωστόσο με ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Χείρωνα οι πόρτες δεν ανοίγουν για σένα άμεσα αλλά αυτή είναι μια σύντομη, παροδική επιρροή. Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην βιάζονται να σε βοηθήσουν, αυτό σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις ότι βρίσκεσαι σε πολύ καλή θέση για να βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου.

Καρκίνος
Η Σελήνη μετακομίζει στον ηλιακό 2ο οίκο σου σήμερα, συναντά τον Άρη εκεί και σε ενθαρρύνει να ενεργήσεις σύμφωνα με τα συναισθήματα σου ή να κάνεις κινήσεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου. Αν λαχταράς περισσότερη ασφάλεια, άνεση και σταθερότητα, ίσως βρεις τρόπους να τα πραγματοποιήσεις σήμερα. Ωστόσο μια διέλευση Αφροδίτης- Χείρωνα μπορεί να σε βρει να αμφισβητείς προσωρινά κάποια πράγματα, καθώς έχει έναν τρόπο να φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες και τρωτά σημεία. Είναι στην πραγματικότητα μια καλή στιγμή για να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά θέλεις και τι εκτιμάς, αλλά μπορεί να αισθανθείς λίγο άβολα στην πορεία.

Λέων
Η Σελήνη κατευθύνεται στο ζώδιο σου σήμερα συναντώντας εκεί τον Άρη. Δίνεις περισσότερη προσοχή στις συναισθηματικές σου ανάγκες και οι δραστηριότητες που κατευθύνεις μόνη σου φαίνονται οι καλύτερες για σένα. Τα προσωπικά σχέδια σου δίνουν ενέργεια και έχεις μεγαλύτερη επίδραση στους άλλους απ’ ότι συνήθως. Ωστόσο οι σημερινές αλληλεπιδράσεις Αφροδίτης – Ήλιου – Χείρωνα μπορεί να σε βρουν ανήσυχη. Θα μπορούσες να αισθάνεσαι λίγο απογοητευμένη στην κοινωνική ή την ερωτική σου ζωή ή οι αλληλεπιδράσεις με άλλους να ξυπνούν απογοητεύσεις του παρελθόντος και τρέχουσες ανασφάλειες. Είναι πιθανό να εμφανιστεί μια καθυστερημένη αντίδραση σε μια απογοητευτική κατάσταση τώρα.

Παρθένος
Η Σελήνη μετακομίζει στον τομέα της ιδιωτικής σου ζωής για μια διαμονή άνω των δυο ημερών εφιστώντας την προσοχή σου στο παρασκήνιο και τα ιδιωτικά θέματα. Ωστόσο ο Ήλιος, η Αφροδίτη και ο Χείρωνας βρίσκονται σε τεταμένη σχέση μεταξύ τους και μπορεί να αντιμετωπίσεις μικρές διαφωνίες ή σύγχυση σχετικά με χρήματα ή τους κοινούς πόρους. Οι φιλικές χειρονομίες μπορεί να ληφθούν με λάθος τρόπο, κάτι που λέγεται μπορεί να παρερμηνευτεί και άλλα τέτοια μικρά κοινωνικά προβλήματα. Προσπάθησε να μην τα αντιμετωπίζεις όλα αυτά με το συναίσθημα, αλλά με τη λογική.

Ζυγός
Αναζητάς ανανεωτικές ιδέες ή θέματα που ανοίγουν ενδιαφέρουσες γραμμές σκέψης σήμερα. Μπορεί να υπάρχει μια συναρπαστική ποιότητα στην κοινωνική σου ζωή, καθώς η Σελήνη εισέρχεται στον τομέα της φιλίας σου και συναντά τον Άρη. Η δικτύωση μπορεί να διεγείρει έντονα συναισθήματα. Αφιερώνεις περισσότερη ενέργεια σε μακροπρόθεσμα έργα και στόχους ευτυχίας. Ωστόσο με την κυβερνήτη σου Αφροδίτη σε σύγκρουση με τον Ήλιο και τον Χείρωνα, πρόσεξε ιδιαίτερα όταν εκφράζεις τις λέξεις σου σε επίσημους χώρους. Οι άνθρωποι γενικά τείνουν να απαιτούν περισσότερη φροντίδα και ευαισθησία σήμερα.

Σκορπιός
Η Σελήνη μετακομίζει στον ηλιακό 10ο οίκο σου σήμερα και είσαι πιο προσανατολισμένη στους στόχους σου για περισσότερο από δυο μέρες. Σήμερα θα επιταχύνεις τις προσπάθειες επίτευξης ενός στόχου, καθώς η Σελήνη συναντά τον Άρη. Με μια επίσης διέλευση Αφροδίτης – Χείρωνα δεν είναι ιδανική η στιγμή για αναγνώριση ή θετική ανατροφοδότηση. Προσπάθησε να το αφήσεις αυτό και απόφυγε να απευθύνεσαι σε άτομα που είναι στενόμυαλα και αφιέρωσε χρόνο για να διορθώσεις τα πράγματα με αυτούς που αξίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον σου.

Τοξότη
Η Σελήνη μετακομίζει στον ηλιακό 9ο οίκο σου σήμερα συναντώντας εκεί τον Άρη και εμπνέει ενθουσιασμό για ένα σχέδιο. Η ανυπομονησία πρέπει να αποφευχθεί, αλλά το να πιέσεις ελαφρώς τα φυσιολογικά σου όρια είναι χρήσιμο. Οι σημερινές όψεις Αφροδίτης, Ήλιου, Χείρωνα μπορούν να φέρουν μια αίσθηση δύο βημάτων μπροστά και ενός πίσω. Μπορεί να υπάρξει κάποια συναισθηματική οπισθοδρόμηση. Σκέψου ότι είναι προσωρινά δύσκολο να δεις πραγματικά τι θέλεις και τι εκτιμάς όταν εμπλέκονται ανασφάλειες ή ενοχές.

Αιγόκερος
Η Σελήνη κατευθύνεται στον ηλιακό 8ο οίκο σου σήμερα όπου θα παραμείνει περισσότερο από δυο μέρες. Σήμερα συναντιέται με τον Άρη, ξυπνώντας έντονα συναισθήματα και επιθυμίες που μπορεί να τα βιώσεις πιο πιεστικά απ’ ότι συνήθως. Μπορεί να υπάρχουν συναρπαστικά νέα συναισθήματα σε μια σχέση ή μέσα σου. Μάθε να αναγνωρίζεις τις ανασφάλειες ή την ενοχή στη συμπεριφορά σου, ακόμα κι αν τις έχεις κρύψει καλά μέσα σου. Επίσης μπορεί να υπάρξει κάποια αδεξιότητα ή αστοχία στις σχέσεις σήμερα, αλλά να θυμάσαι πως είναι κάτι μόνο προσωρινό.

Υδροχόος
Η Σελήνη μετακινείται και η συνάντηση της με τον Άρη σήμερα μπορεί να ζωντανέψει τις σχέσεις ή τα συναισθήματα σου για κάποιον. Αναζητάς έμπνευση ή θέλεις να αισθάνεσαι πιο ζωντανή μέσα από τις εμπειρίες σου με τους άλλους. Ωστόσο μπορεί επίσης να αντιμετωπίζεις ασάφειες στους ανθρώπους γύρω σου, κάτι που είναι απογοητευτικό. Είναι δύσκολο να πάρεις ικανοποιητικές αποφάσεις χωρίς να αισθάνεσαι ότι μπορεί να χάσεις κάτι. Οι ανασφάλειες σου μπορεί να σε κάνουν να παλέψεις λίγο με ζητήματα εμπιστοσύνης.

Ιχθείς
Η Σελήνη μετακινείται στον τομέα της δουλειάς και της καθημερινής ρουτίνας κι ενώνεται εκεί με τον Άρη. Είσαι λίγο ανυπόμονη και να θέλεις γρήγορα αποτελέσματα. Στόχος είναι να προκαλέσεις ήρεμα, αλλά και να ρυθμίσεις τον εαυτό σου σήμερα για καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσεξε για μια αμφισβητήσιμη, υπερβολική σκέψη, καθώς η μέρα προχωρά. Οι ανασφάλειες ιδιαίτερα που σχετίζονται με τα χρήματα ή τη δική σου αξία μπορεί να σε αναστατώσουν και η αναποφασιστικότητα σου να σε βαρύνει.tlife.gr της αστρολόγου Λίτσας Πετρίδη