MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Μαρία Κίτσου: Με φωνάζουν ακόμη Λενιώ στο δρόμο, θέλω να ξεχαστεί


Η Μαρία Κίτσου βρέθηκε στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη, μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη, συμπρωταγωνιστή της στην Μήδει του Ευρυπίδη αυτό το καλοκαίρι.

Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου, ξεκινώντας από το Κατράκειο θέατρο στη Νίκαια. Όπως δήλωσε η ηθοποιός, η συγκεκριμένη παράσταση ήταν ένα όνειρο ζωής που φέτος πραγματοποιείται.

Χαρακτηριστικά η Μαρία Κίτσου περιέγραψε την υπόθεση όπως την έχει χειριστεί ο Ευρυπίδης στο κείμενό του: «Η Μήδεια είναι πολλά πράγματα. Δείχνει τις συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους, τις απώλειας, της περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού του ανθρώπου.

Η Μήδεια είναι ξένη πρόσφυγας, γυναίκα και προδομένη. Δεν είναι μόνο μία ιστορία ειδεχθούς εγκλήματος αλλά είναι και πολιτικό έργο γιατί ο Ευριπίδης μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο πολέμους και βίωσε την απώλεια και την προσφυγιά και τα θίγει αυτά.

Ήθελε να δείξει πως η επιθυμία τους να θυσιάζουν τα παιδιά, ήθελε να τους το καταδείξει και να τους ευαισθητοποιήσει. Η τραγωδία δείχνει και την μάχη των δύο φύλων, την πατριαρχία και τη μητριαρχία.», είπε στην Ελένη Μενεγάκη κι επιπλέον τόνισε πως ο κόσμος διψάει για θέατρο και το δείχνει στις περιοδείες των θιάσων.

Επίσης ανέφερε πως ζει ακόμη στον απόηχο των «Άγριων Μελισσών» του ΑΝΤ1. Η σειρά που έκανε το μεγάλο θαύμα για την ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία κι άνοιξε δρόμο σε πολλούς θεατρικούς καλλιτέχνες να προσεγγίσουν το τηλεοπτικό κοινό, έχει αφήσει ακόμη το σημάδι της και στην Μαρία Κίτσου. Η ίδα θέλει πρώτα να αποσυνδεθεί από τον ρόλο της Λενιώς Σταμίρη, για να αναλάβει έναν επόμενο σε τηλεοπτική σειρά.

«Με λένε ακόμα Λενιώ. Δεν κυκλοφορώ πολύ, είμαι σπιτόγατος, ήταν ένας λόγος που απείχα από την τηλεόραση. Επειδή ήταν ένας πολύ έντονος ρόλος, πολύ εμβληματικός ήθελα λίγο να ξεχαστεί, να πάμε σε καινούργια πράγματα, λίγο να φύγει από το μυαλό του κόσμου η περσόνα αυτή που με έχει συνδέσει. Επιλέγω ρόλους διαφορετικούς», είπε η Μαρία Κίτσου.

Ενώ παραδέχτηκε πως έχει δεχτεί προτάσεις κι είναι θετική για την επόμενη σεζόν: «Είμαι σε κάποιες συζητήσεις, ακόμα δεν ξέρω, το σκέφτομαι σοβαρά. Το δεύτερο μισό της σεζόν. Του χρόνου θα κάνω θέατρο», είπε η Μαρία Κίτσου ολοκληρώνοντας στην εκπομπή «Ελένη».



iEidiseis.gr