MY KTEO

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Στο χώρο της ΝΔ η έκπληξη για πολλούς ήταν η μη εκλογή του Σπύρου Πνευματικού

 


Πολλές εκπλήξεις είχε η «μάχη» για το σταυρό στην Εύβοια με το αποτέλεσμα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να επιβεβαιώνει τη μεγάλη νίκη της ΝΔ και στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Σε ο, τι αφορά τον προσωπικό αγώνα των υποψηφίων υπήρξαν κερδισμένοι και ηττημένοι. Ο κοινός βέβαια στόχος για τα στελέχη της ΝΔ είναι, αν όχι να αυξήσει, τουλάχιστον να μπορέσει να διατηρήσει τα ποσοστά της για να έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή η ανακατανομή των εδρών των κομμάτων.

Στο χώρο της ΝΔ η έκπληξη για πολλούς ήταν η μη εκλογή του Σπύρου Πνευματικού ο οποίος αν και συγκέντρωσε 3000 ψήφους περισσότερες από το 2019 αυξάνοντας τη δύναμη του, εντούτοις δεν εξελέγη.

Ο Σπύρος Πνευματικός κατάφερε να έρθει πρώτος σε ψήφους στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων συγκεντρώνοντας 1.709 σταυρούς έναντι των 1.666 που συγκέντρωσε ο Θανάσης Ζεμπίλης και 1.654 που έλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Πρωτιά κατέγραψε και στο Δήμο Κυμης-Αλιβερίου με 2.387 σταυρούς έναντι των 2.340 του Θανάση Ζεμπίλη και των 2.214 του Σιμου Κεδικογλου.

Ο Σπύρος Πνευματικός έδωσε τη «μάχη» των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις για να πάει η χώρα και η Εύβοια ακόμα πιο μπροστά με σταθερά βήματα, επικοινωνώντας με συνέπεια και εντιμότητα το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξεκάθαρη εντολή για  ισχυρή πλειοψηφία.

Την προεκλογική περίοδο μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα δοθεί ο αγώνας για να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τους ίδιους πολιτικούς χώρους γεγονός που αναμένεται ν´ αλλάξει την κατανομή των εδρών.