MY KTEO

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια στο Δημοτικό Σχολειό Πηλίου


Το Πολιτισμικό Σχολειό του Συλλόγου το Αλωνάκι, στα πλαίσια του πολιτισμικού προγράμματος «Ο πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στη Βόρεια Εύβοια» επισκέφτηκε το  Δημοτικό Σχολείο Πηλίου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.   

Το  πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιείται από το "ΑΛΩΝΑΚΙ" με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και τη συνέργεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, της Ιεράς Μητροπόλεως  Χαλκίδας, των Δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Ελυμνίων – Μαντουδίου - Αγίας Άννας και τοπικών Συνεταιρισμών.

Οι μαθητές  και οι δάσκαλοι αγκάλιασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υποδέχτηκαν αυτό το διαφορετικό Πολιτισμικό Σχολειό του Αλωνακίου. Γνώρισαν την λαογραφία της ελιάς, τραγούδησαν, δραματοποίησαν, ένιωσαν γεύσεις αυτού του ευλογημένου δέντρου, δημιούργησαν podcast (ψηφιακή ηχογράφηση) και βέβαια έπαιξαν. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από  έξι δασκάλους του Πολιτισμικού Σχολειού του Αλωνακίου, με  την συνδρομή και συμμετοχή της προϊσταμένης  του Δημοτικού Σχολείου Πηλίου κας. Αλεξάνδρας Πάσχου, των εκπαιδευτικών κας Νταντάμη Φιλοθέης και κ. Ζαφειρίου Γιάννη και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας.  

Το Πολιτισμικό Σχολειό του Συλλόγου Τ΄ αλωνάκι έχει υλοποιήσει ως τώρα την παραπάνω δράση, στα Δημοτικά Σχολεία Λίμνης, Ροβιών, Γουβών, Αγίας Άννας και Πηλίου.